Afbeelding
Jan van den Berg

Nieuwe hoofdtrainer van DOVO moet in een straal van 50 kilometer van Veenendaal wonen

Voetbal

VEENENDAAL De nieuwe DOVO-trainer moet er eentje worden die in een straal van 50 kilometer rondom Veenendaal woont. Dat heeft de derdedivisionist bekend gemaakt. De club zegt na de breuk met Scott Calderwood te zoeken naar een ‘gedreven, bevoegde en professionele hoofdtrainer’. 

door Jeroen van der Veer

Op de clubwebsite roept DOVO hoofdtrainers op om te solliciteren op de opstaande vacature. Na een langdurig conflict nam de club afscheid van Scott Calderwood en ondanks dat DOVO een lijstje heeft met enkele namen daarop, waarbij Johan de Man en Edward Sijahailatua steeds vaker genoemd worden, hoopt men dat er flink gesolliciteerd wordt.

PROFIELSCHETS In de profielschets schrijft de Financiële Stichting DOVO (FSD) dat DOVO binnen de financiële mogelijkheden op het hoogst mogelijke amateurniveau wil voetballen. ‘Belangrijk hierbij is dat er een herkenbaar elftal staat met een gezonde mix van voetballers uit de eigen jeugdopleiding en ervaren spelers die attractief spelen en het publiek vermaken’, staat er te lezen in het functieprofiel voor potentiële trainers. ‘Het eerste van DOVO moet daarom een goede aansluiting hebben met de jeugdopleiding van de vereniging. De trainer en zijn staf spelen een grote rol in deze aansluiting door regelmatig contact met de jeugdopleiding, trainers van de jeugdopleiding en belangstelling voor de prestaties van de spelers van de jeugdelftallen te hebben.’

BETROKKENHEID Daarnaast wordt van de nieuwe hoofdtrainer verwacht dat hij betrokkenheid toont bij de Businessclub. Dit in de vorm van betrokkenheid bij activiteiten van de businessclub en werving van sponsoren. De nieuwe DOVO-trainer moet een bouwer zijn, die van de mix van ervaring en jeugd een elftal maakt dat presteert, het publiek niet alleen vermaakt maar ook trekt. Wat echter wel opvalt is dat de club in de profielschets aangeeft dat de selectie al grotendeels staat. Daaruit kan geconcludeerd worden dat supporters, ondanks dat er een hoop selectiespelers vertrekken, niet veel nieuwe aanwinsten kunnen verwachten.

De club zoekt verder een trainer die in het bezit is van de juiste papieren, iemand die communicatief vaardig is en een persoon die duidelijk aangeeft wat hij van de analisten en scouting verwacht. Ook krijgt de potentiële trainer de mogelijkheid te ondersteunen bij het samenstellen van de selectie. Tot slot moet de oefenmeester een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen tonen, in het dagelijks leven een volledige baan hebben en in een straal van 50 kilometer van Veenendaal wonen. 

De intentie vanuit de club is om de nieuwe trainer een contract voor één seizoen aan te bieden, met een optie op verlenging voor nog één seizoen. Hierbij wordt in het eerste kwartaal van 2022 een besluit genomen over het al dan niet lichten van deze optie. Geïnteresseerden trainers hebben tot 15 maart te reageren op de vacature bij DOVO.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Veenendaalse voetbalnieuws?
advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 1 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 7 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 10 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren