Afbeelding
Archief BDUmedia

De zoektocht naar een nieuwe DOVO-trainer is begonnen: deze namen zingen rond

Voetbal

VEENENDAAL De zoektocht naar een nieuwe coach voor DOVO is gestart. Achter de schermen zijn de Veenendalers al druk bezig met een trainersprofiel en als die bekend is, gaat de club echt gericht zoeken. De club blijkt, ondanks alle perikelen, nog altijd erg geliefd, want diverse trainers hebben zich al in Veenendaal gemeld.

door Jeroen van der Veer

Lenno van Kleef, voorzitter van de Financiële Stichting DOVO (FSD), wil echter geen overhaaste beslissing maken. Zo zei hij na het ontbinden van het contract van Scott Calderwood dat hij een trainer wil die breed gedragen wordt. ,,Dat houdt in dat we de spelersraad hierin betrekken, de FSD, het bestuur en de business club. We hebben zelf natuurlijk een lijstje, maar deze week gaan we ook een vacature plaatsen. Daar kan twee weken op gereageerd worden en dan volgend de gesprekken.”

Maar wat voor trainer heeft DOVO nou nodig? De club heeft nog niet zo lang geleden op de eigen site kenbaar gemaakt dat de doelstelling handhaving in de derde divisie wordt en dat zal nog een hele klus worden. Diverse huidige selectiespelers hebben aangegeven te vertrekken en tot nu toe zijn alleen Colin van Gelderen, Nick Hak, Bart Westerlaken en Chiel Willems gepresteerd als aanwinst. 

DOVO moet opnieuw gaan bouwen en lijkt zich te focussen op jong talent. Het budget is flink naar beneden gegaan en de afkoopsom van Scott Calderwood bedraagt ook tienduizenden euro’s. Een nieuwe trainer vinden is dan ook geen abc’tje, maar er gaan al diverse namen rond. 

JAN GAASBEEK Sinds het conflict met Calderwood wordt Jan Gaasbeek veelvuldig genoemd. De oud-international was nog niet zo lang geleden actief bij De Merino’s en beschikt over flink wat bagage. Toch lijkt de club niet voor hem te gaan, want intern wordt gezegd dat hij te lief is en dus niet de trainer is die men zoekt. Gaasbeek is iemand die een arm om iemands schouder legt in plaats van zegt waar op het op staat. Juist dat laatste lijkt iets te zijn waar DOVO momenteel naar aan het zoeken is.

HENNE OOSTERMEIJER Dan kom je al vrij snel uit bij de naam van Henne Oostermeijer. In het verleden al als hoofdtrainer actief geweest bij de club en later als lid van de technische commissie. Als iemand boven een groep kan staan is de inwoner van Veenendaal het wel en hij heeft -in tegenstelling tot Jan Gaasbeek- momenteel geen club. Een afkoopsom hoeft niet betaald te worden, al zingt de naam van Oostermeijer minder hard rond dan in het begin. De kans is dan ook zeer klein dat hij volgend seizoen bij DOVO aan de rand van het veld zal staan, zeggen bronnen dichtbij het vuur. 

JOHAN DE MAN Een andere naam die veelvuldig voorbij komt is de clubloze Johan de Man. Een ‘blauwe’ en dat maakt het gevoelig. Als speler maakte hij naam bij de buren, maar als trainer viel hij vooral op bij IJsselmeervogels en VVA’71. Bij laatstgenoemde club was de interne situatie nog heftiger dan momenteel bij DOVO en toch wist hij zijn selectie uit de storm te houden. Hij versloeg in de competitie het DOVO van -toen nog- Hans Kraay Jr. en ondanks dat de club in brand stond, bleef hij altijd kalm. Intern en naar buiten toe. Pas toen de club VVA’71 failliet ging, koos De Man eieren voor zijn geld. Kortom; ook buiten het veld is de clubloze trainer een pitbull en mogelijk dé perfecte man voor DOVO. Maar goed, kunnen enkele bestuursleden en supporters accepteren dat hij honderden wedstrijden voor GVVV heeft gespeeld?

JAN PRUIJN Een naam die sinds dit weekend plotseling en uit het niets opdook in Veenendaal is die van Jan Pruijn. De 62-jarige oefenmeester uit Elst had vooral in de jaren ‘80 en ‘90 succes; zo wist hij met De Treffers driemaal kampioen van de zondaghoofdklasse te worden en promoveerde hij met NEC in 1994 naar de eredivisie. Vervolgens werkte hij bij de Chinese voetbalbond, Real Sociedad, FC Porto en FC Basel. Ook was hij in dienst van Ajax en in 2008 interim-hoofdcoach bij Ajax Cape Town. Medio 2015 verliet Pruijn Zuid-Afrika en in het seizoen 2015/16 ging hij bij Alverna aan de slag. Daar verbleef hij tot 2018. Kortom; iemand met een rugzak vol bagage, alleen is dit wel een trainer van de oude stempel. Past dit we bij een relatief jonge selectie?

TOM GESGARZ Veel supporters hopen op Tom Gesgarz; de oud-aanvoerder van DOVO. De oud-aanvoerder had succes bij Baarn en staat er bij Voetbalvereniging Veenendaal ook goed op. De kans lijkt echter enorm klein dat hij de nieuwe hoofdtrainer wordt. Zo ziet DOVO hem als trainer voor de toekomst en dan kan je zo’n relatief onervaren trainer nu niet voor de leeuwen gooien. Daarnaast beschikt Gesgarz ook niet over de juiste papieren, al heeft het verleden uitgewezen dat dit vrij eenvoudig te omzeilen is. Kortom; het klinkt romantisch, maar is niet realistisch.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02