Afbeelding
DOVO.nl

DOVO weet smaakmaker voorlopig binnenboord te houden en presenteert aanwinst

Voetbal

VEENENDAAL De kans is relatief groot dat Niels Willems ook volgend seizoen het shirt van voetbalvereniging DOVO draagt. De middenvelder sprak met diverse binnen- en buitenlandse clubs, maar heeft besloten zijn contract te verlengen. Wel is er een clausule opgenomen, waardoor er nog van alles mogelijk is.

door Jeroen van der Veer

De middenvelder speelde dit ‘corona-seizoen’ voor het eerst bij DOVO en wist direct een goede indruk te maken. Daarom zaten diverse verenigingen achter hem aan en sprak de 22-jarige onder andere met Sportlust. Toch heeft Willems zijn gevoel gevolgd en een krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis met DOVO.

VERTROUWEN ,,Natuurlijk heb ik getwijfeld”, zegt Willems over de onrust die er momenteel binnen de club is. ,,Maar ik heb vertrouwen in een goede afloop. Ik snap en steun ook de huidige trainer in de huidige situatie, maar ik houd mij verder niet bezig met randzaken. Ik wil gewoon lekker voetballen.”

De ‘box-to-box’-speler hoopt dan ook dat meerderen dit voorbeeld gaan volgen. ,,Hopelijk tekent Yannick Zeeman toch nog bij en worden er nog een stuk of drie volwaardige derde divisie-spelers gehaald. Als dat gebeurt en het een beetje meezit met de fitheid van de groep, gaan we gewoon in het linkerrijtje spelen.”

CLAUSULE Toch is er nog een mogelijkheid dat Willems vertrekt. Zo is er in zijn contract een clausule opgenomen dat hij mag vertrekken als er een buitenlands avontuur op zijn pad komt. Niet ondenkbaar, want afgelopen periode trainde hij bijvoorbeeld mee met een Zweedse profclub. ,,Ik heb nog altijd de ambitie om hogerop te gaan”, bevestigt de middenvelder. ,,Komt er geen mooi avontuur op mijn pad, dan blijf ik bij DOVO. Ik wil dan, net als vorig seizoen, het publiek vermaken.”

AANWINST Een ander bijkomend voordeel is dat de 20-jarige Chiel Willems volgend seizoen ook naar DOVO komt. De linkercentrale verdediger van DTS Ede gaat daardoor mogelijk volgend seizoen met zijn broer spelen. Eerder speelde Chiel Willems voor RKHVV en FC Lienden en volgde hij de jeugdopleiding van profclub Go Ahead Eagles.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 minuten geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00