Afbeelding
Jeroen van den Berg

Leegloop bij DOVO houdt aan: aanvoerder trekt deur per direct achter zich dicht

Voetbal

VEENENDAAL Bij voetbalvereniging DOVO is Barry Beijer per direct vertrokken. De 29-jarige centrale verdediger sluit aan bij TEC Tiel en heeft in eerste instantie een contract getekend voor een half jaar. Hierbij is door beiden wel de intentie uitgesproken daarna te verlengen. 

door Jeroen van der Veer

Dit nieuws is zaterdag aan het begin van de ochtend wereldkundig gemaakt door zijn nieuwe werkgever. Bij DOVO was Beijer samen met Simon van Zeelst de aanvoerder van de selectie. Opvallend is wel dat TEC Tiel aan de Veenendaalse club geen afkoopsom hoeft te betalen en daarbij is het nog allerminst zeker dat de competitie dit seizoen helemaal niet meer uitgespeeld gaat worden. Mocht de bal nog wel gaan rollen, moet DOVO dus verder zonder zijn aanvoerder. 

,,Barry kwam zelf bij ons met het verzoek te willen vertrekken”, aldus FSD-voorzitter Lenno van Kleef, die samen met William Honders en Wilco Vink de beslissing maakten. Met de staf van de a-selectie is hierover niet gesproken. ,,Moet je een spelers die weg wil, ten koste van alles behouden? Wij vonden van niet en gunnen hem die stap omhoog. En ja, bij de keuze om hem vrij te geven hebben we rekening ermee gehouden dat misschien de bal nog kan rollen deze competitie.”

Door het vertrek van Beijer levert DOVO enorm in. Zo hebben ervaren krachten als Quincy Arends (Sportlust), Simon van Zeelst (SteDoCo) en Mitchell de Zwart (SteDoCo) allen al een nieuwe club gevonden en bekend gemaakt Veenendaal te verlaten. Datzelfde geldt voor Yannick Zeeman, al wil DOVO nogmaals met de linkspoot om de tafel om zijn contract toch te verlengen. 

Verder zullen ook Bo van Essen, Jordie van der Laan, Shanon Carmelia, Jasper Waalkens en Tom Menting vertrekken.

*Later volgt een reactie van Barry Beijer.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23