Afbeelding
sv Panter

‘De relatief oudere leden missen nu een deel van hun leven’

Voetbal

VEENENDAAL Bij de kleinste voetbalclub uit de gemeente Veenendaal, sv Panter, hopen ze dat de bal snel weer gaat rollen. Niet alleen is dit belangrijk voor de voetballers, maar ook voor de trouwe supporters. ,,Juist voor hen is het sociale aspect zo belangrijk. De wat relatief oudere leden zien Panter als een deel van hun leven en zij missen dat.”

door Jeroen van der Veer

Nee, blij wordt voorzitter Jan van Alfen niet van de situatie. Ook hij mist zijn leven en het spelletje en tot overmaat van ramp wordt hun sportcomplex zo nu en dan ook nog eens geteisterd door vandalisme. ,,Laatst is er nog een container opengebroken. Gelukkig is er niets meegenomen, maar dit is wel het allerlaatste waar je momenteel op zit te wachten.”

DONKER HOL Mede daarom hoop Van Alfen dat de gemeente Veenendaal werk gaat maken van hun aanvraag. Zo heeft Panter al meermaals aangegeven dat het sportcomplex meer zichtbaar moet zijn en tja, daarvoor is het nodig wat ‘groen’ weg te halen. ,,Verdwijnen een paar bomen en/of heggen, dan is de kantine ook vanaf de straatkant beter zichtbaar. Nu is het echt een donker hol. We hebben dit al met de politie en Sportservice Veenendaal besproken, maar het is wachten op een ‘go’ vanuit de gemeente. Daar zitten we al tijden op te wachten.”

GEMIS Juist in deze tijd, waarin de sport stilligt, hoopt Van Alfen samen met zijn clubje daar nu werk van te kunnen maken. ,,Je moet wat in zo’n periode hé”, lacht hij. ,,Gelukkig kunnen we er om lachen, maar deze tijd is voor niemand leuk. Dat merk ik ook aan de leden. Wij hebben van de week een mail naar iedereen gestuurd met een korte update, want je wil wel binding met ze blijven houden. Deze is goed ontvangen en we kregen ontroerende reacties terug. Ons werd andermaal duidelijk dat de club leeft, de mensen ons missen en dat wij hen ook missen.”

GEZOND BLIJVEN De voorzitter hoopt dan ook snel op betere tijden, maar hij ziet het somber in. ,,De burgemeester kan ook niets anders dan doen wat hem opgedragen wordt. Dus of er nog gevoetbald wordt? Ik weet het niet, maar ik hoop wel dat de jongens binnenkort weer mogen trainen. Daarnaast las ik dat de horeca mogelijk weer zijn terras mag openen. Als dat zo is, hoop ik dat wij dit ook mogen. Wij hebben een schitterend terras, waarbij we de corona-maatregelen goed kunnen hanteren. Maar goed; dat is in de toekomst kijken. Ik kan alleen maar hopen dat alle clubs uit Veenendaal deze crisis overleveren. Wijzelf wel, verwacht ik. Al hoop ik wel op wat extra steun. De huur van de velden loopt nu wel door en dat merk je toch. Er gaat geld af, terwijl er niets binnenkomt.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 20 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28