Afbeelding
Jeroen van den Berg

FSD wil contract van DOVO-trainer afkopen en kwam met voorstel

Voetbal

VEENENDAAL De wegen tussen DOVO en Scott Calderwood lijken te gaan scheiden, als het tenminste aan de FSD ligt. Zij hebben, onder leiding van voorzitter Lenno van Kleef de oefenmeester / technisch manager een aanbieding gedaan om het contract af te kopen. Hiermee is Calderwood niet akkoord gegaan. 

door Jeroen van der Veer

De oefenmeester en de FSD, een stichting binnen DOVO die alles rondom de selectie regelt waaronder de financiën, zijn al weken met elkaar in een strijd verwikkeld en Calderwood heeft zelfs een advocaat (André Brantjes) ingeschakeld vanwege een onwerkbare situatie. Na diverse mails over en weer tussen Brantjes -namens Calderwood- en de FSD, was het laatstgenoemde die een voorstel deed om het contract af te kopen. ,,Het is net als een langspeelplaat waarbij de plaat blijft hangen”, zegt Lenno van Kleef telefonisch over de situatie. De voorzitter, die alleen wilde telefoneren in het bijzijn van persvoorlichter Johan Blad, vervolgt: ,,Als ‘ie vastloopt, dan moet je een nieuwe kopen. Dat is hier het geval. Uiteindelijk hebben wij dan ook een voorstel gedaan aan Calderwood.”

Dit wordt bevestigt door Blad, die Van Kleef onderbreekt. Beiden heren zeggen vragen te hebben beantwoord van Brantjes en zeggen het gevoel te krijgen dat ze in het proces blijven hangen. De FSD wil graag dat Wilco Vink en William Honders meer betrokken worden bij bepaalde (voetbaltechnische)zaken en dat Wim van den Bosch meer op de achtergrond verdwijnt, terwijl Calderwood dit anders ziet. ,,Er zit simpelweg geen beweging in.”

Mede daarom heeft de FSD een voorstel gedaan om het contract af te kopen, maar dat voorstel is door Calderwood niet geaccepteerd. De oefenmeester wil graag de club trouw blijven, maar dan alleen als de situatie weer is zoals voor de gehele soap. Dus met Wim van den Bosch aan zijn zijde. Hier lijken beide kampen niet uit te komen en dus wordt het spel gespeeld via advocaten. 

ADVOCAAT Ja, advocaten. Want ondanks dat Rob Boers niet officieel is ingeschakeld als advocaat, staat hij de FSD wel bij. Dat bevestigen Blad en Van Kleef. Opvallend; Rob Boers is voorzitter van de Raad van Toezicht bij DOVO en moet eigenlijk onafhankelijk zijn. ,,Toen Calderwood met een advocaat kwam, wat wij niet hadden verwacht, moesten wij ook zorgen dat onze antwoorden juridisch kloppen. Wij zijn maar amateurs hé”, zegt Van Kleef. ,,Boers heeft ons gezegd wel naar de stukken te willen kijken en adviseert ons. Wij leggen dus wel dingen aan hem voor, omdat hij kennis heeft, maar is niet officieel onze advocaat.”

SPELERSGROEP Eerder kwam naar buiten dat de spelersgroep opheldering eist en dat zij het vertrouwen in de FSD hebben opgezegd. Dit hebben zij door middel van een brief (zie hier) aangegeven bij de club DOVO, waarna de FSD gevraagd had om een gesprek met de spelersraad. Dit vonden de selectiespelers niet nodig, omdat volgens hen de brief duidelijk genoeg was. Daarop besloot Van Kleef alle gesprekken stil te leggen (zie hier), maar er lijkt beweging te zijn. ,,De spelersraad komt donderdag bij ons op gesprek en gaat de brief toelichten”, aldus Van Kleef. ,,Daarna gaan wij ook onze kant van het verhaal zeggen.”

* Scott Calderwood was niet bereikbaar voor commentaar en advocaat Brantjes wilde geen commentaar geven op de situatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 10 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 11 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45