Afbeelding
BDUmedia

Voetbal Inside gaat voetbalclub Veenendaal helpen: ‘Die konijnen fokken erop los’

Voetbal

VEENENDAAL Een jaar lang speelt Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee om voetbalverenging te helpen aan een nieuw terras. Tijdens de populaire uitzendingen voorspellen Genee, Johan Derksen en René van de Grijp een jaar lang de komende profwedstrijden en wie de toto wint, mag het bedrag weggeven. ,,De konijnen fokken er bij ons op los en daarom heeft hij voor ons gekozen.”

door Jeroen van der Veer

Samen met Jan Bouwmeester had Etienne van Hasselt zijn club opgegeven als potentieel goed doel. Hun terras wordt namelijk geteisterd door konijnen. ,,En daardoor verzakt ‘ie en is renovatie noodzakelijk. We hebben er alles aan gedaan om die konijnen te verjagen, maar niets werkt. Die beesten zijn niet te stoppen.”

Inmiddels heeft de club bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor renovatie en daar is het nu wachten op. In februari hoopt Veenendaal te beginnen met verbouwen. ,,We gaan het terras doortrekken richting het veld en keerwanden plaatsen. Hierdoor zijn we van de konijnen af en kunnen zij er niet meer voor zorgen dat er verzakkingen zijn.”

Maandagochtend kreeg Van Hasselt het mooie bericht dat Genee gaat spelen voor voetbalvereniging Veenendaal. Een jaar lang krijgt de club daardoor media-aandacht in het populaire praatprogramma en mogelijk dus ook een mooi geld bedrag. ,,Als Genee aan het einde van het seizoen de winnaar is, dan ontvangen wij het opgehaalde geld. Het is dus hopen dat hij een beetje goed voorspelt, want met het geld willen wij het terras gaan opfleuren met meubels, tafels, lichtjes en dat soort dingen.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03