Afbeelding
Archief BDUmedia

Spelersgroep gaat niet in op uitnodiging; FSD van DOVO legt alle gesprekken stil

Voetbal

VEENENDAAL De spelersgroep van DOVO is niet ingegaan op de uitnodiging van de FSD om hun brandbrief mondeling toe te lichten. Volgens de selectie is de brief, die vorige week werd gestuurd (zie hier), duidelijk genoeg en eisen de spelers nu oplossingen in plaats van tekst en uitleg. 

door Jeroen van der Veer

Namens de FSD heeft Lenno van Kleef geantwoord op de brief, die namens de gehele DOVO-selectie was gestuurd. Hij stelde voor om met de spelersraad een online bijeenkomst te houden, maar hier gaan de spelers niet op in. Dit is, zo schrijven de spelers, in overleg met de selectie besloten omdat de brief volgens hen duidelijk genoeg is.

Zij geven echter wel aan in gesprek te willen, maar dan alleen om te horen wat de FSD eraan gaat doen om er een werkbare situatie van te maken. Of dat nog gaat gebeuren, is de vraag. Zo schrijft Van Kleef in een schriftelijke reactie naar de spelers dat hij alle gesprekken stil gaat leggen. 

GESPREKKEN VERVALLEN ,,Wij hebben voor komende week een aantal gesprekken gepland / wilden een aantal gesprekken plannen met spelers uit de groep om met elkaar in gesprek te gaan over komend seizoen”, schrijft Van Kleef namens het FSD-bestuur. ,,Aangezien de brief unaniem wordt ondersteund door de spelers en de teleurstellende reactie op ons verzoek voor een gesprek, stellen wij alle geplande en nog te plannen overleggen uit. Degenen met wie een gesprek gepland is en die nog in afwachting zijn van een gesprek kunnen dit bericht dan ook als een uitstelbericht zien, de uitnodigingen voor gesprekken komende week vervallen.”

GEEN REACTIE De drie leden van de FSD, William Hoenders, Wilco Vink en Lenno van Kleef, zijn een onderdeel van de technische commissie en deze is door dit besluit nu vleugellam. Zo is technisch manager en tevens trainer Scott Calderwood al dagen ‘ziek’ en heeft hij een advocaat in de arm genomen. Een reactie wil de FSD aan de media niet geven. De club DOVO heeft laten weten via een nieuwsbrief aan zijn leden: ,,De besturen van voetbalvereniging DOVO, businessclub de Heuvelrug en Financiële Steun DOVO (FSD) hebben besloten niet op de artikelen in de media te reageren. Wij begrijpen dat er veel vragen leven, toch gaan we ook nu niet inhoudelijk reageren.”

Dit wordt bevestigd door Van Kleef, door al meerdere dagen niet bereikbaar te zijn voor commentaar. In de nieuwsbrief geeft het bestuur van DOVO aan dat het werkt aan een oplossing en dat het -ondanks de kritiek van de volledige spelersgroep- achter de FSD staat: ,,Vanuit het bestuur van de voetbalvereniging willen wij in deze nieuwsbrief aangeven dat wij voor 100% achter de plannen van de FSD staan.”

TOCH VERSTERKINGEN GEHAALD Ondanks dat de gezichten lang niet allemaal dezelfde kant opstaan, presenteerde DOVO toch een nieuwe aanwinst. Zo komt de 21-jarige Colin van Gelderen over van FC Den Bosch. De linkervleugelverdediger speelde daar in het beloftenteam en is afkomstig uit Deil.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 8 uur geleden
Afbeelding
GVVV-trainer Gery Vink kijkt uit naar Panhuisderby: ‘Zesduizend man langs de lijn’ 12 uur geleden
Afbeelding
Annelies van Dijk ziet overal kansen en probeert wat nieuws: ‘Ik ga deze uitdaging graag aan’ 16 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Tel Aviv 27 sep, 21:16
Afbeelding
Rodny Hofman: ‘Gezonde haat en nijd is iets waar je als voetballer voor leeft!’ 27 sep, 10:15
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 27 sep, 08:08
Afbeelding
TPV Spitsbergen breekt door grens van duizend leden 26 sep, 20:04