Afbeelding
Ted Walker Fotografie

Topscorers blijven Veenendaal trouw: ‘We gaan de derde klasse slopen’

Voetbal

VEENENDAAL Verdedigers uit de derde klasse moeten aankomend seizoen oppassen, want de twee topscorers van voetbalvereniging Veenendaal blijven hun club trouw. Dion Kroesbergen en Rodney van Klooster liepen in dit corona-seizoen beiden één op één en daarom is de club maar wat blij dat ze erin zijn geslaagd hun te behouden. 

door Jeroen van der Veer

,,Geen verdediger in deze klasse is goed genoeg om mij te stoppen”, lacht Kroesbergen, die zijn plekje bij Veenendaal heeft gevonden. De spits had de naam van ‘lastige jongen’, maar onder Tom Gesgarz bloeit hij helemaal op. ,,De club voelt als een soort familie en ik krijg veel vertrouwen. Dat betaal ik ze volgens mij aardig terug.”

Toch kwam hij naar Veenendaal om kampioen te worden en dat lijkt er door de coronacrisis niet van te komen. Hoogstwaarschijnlijk speelt de spits daardoor volgend seizoen opnieuw in de derde klasse. ,,Ach, dan slopen we eerst met z’n allen deze klasse en denderen we daarna gewoon vrolijk door. Is voor mij een mooie kans om regiotopscorer te worden.”

Daarbij krijgt hij wel concurrentie van Van Klooster. Beide Veenendaal-spelers zijn een plaag voor veel verdedigers in de derde klasse en ook Van Klooster heeft aangegeven te blijven. ,,Natuurlijk gun ik hem alles...Maar als we nog een wedstrijd moeten spelen, we staan beiden op 30 treffers en we lopen samen op de keeper af; dan weet jij wel wat ik doe, toch? Juist, dan maak ik hem zelf, haha.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00