Afbeelding
Ted Walker

Gaasbeek duidelijk over situatie bij VRC: ‘Als je creatief bent, kan een hele hoop’

Voetbal

VEENENDAAL De selectie van VRC gaat aanstaande dinsdag weer de wei in en dat is volgens hoofdtrainer Jan Gaasbeek nodig ook. Na twee weken in de sportschool te hebben gesport, willen de mannen weer een bal aanraken en nóg meer aan hun conditie werken. ,,Ik zie trainen in viertallen niet als bezigheidstherapie. Als je een beetje creatief bent, kan je een hele hoop doen.”

door Jeroen van der Veer

De trainer Jan Gaasbeek loopt al heel wat jaartjes mee, maar een periode zoals nu... nee, dat heeft ook hij nog nooit meegemaakt. Het is dan ook flink schakelen, maar juist dat maakt het volgens hem leuk. ,,Je bent nooit te oud om te leren hé”, zegt hij lachend. ,,We trainden hiervoor al met viertallen en toen dit verlaagd moest worden naar twee, zijn we de sportschool ingegaan. Nu we weer naar vier mogen, kan opeens weer meer en dat vind ik fantastisch. Je wil toch het liefst op dat veld staan.”

VERWACHTING Zo gaan de selectiespelers van VRC straks op het kunstgras weer werken aan hun conditie, maar zal de bal ook veelvuldig gebruikt worden: ,,Je kan pass- en trapoefeningen doen, afwerkvormen en ga zo maar door. Tja, partijtjes kunnen niet en dat is toch wel jammer. Dat is vaak het leukste onderdeel. Maar goed, we moeten allang blij zijn dat weer iets mogelijk is.”

In de wandelgangen wordt gezegd dat er half januari aan de competitie kan worden begonnen. Ambitieus, vindt Gaasbeek: ,,Dat houdt in dat je half december volle bak moet trainen, want je hebt echt wel een voorbereidingsperiode nodig. Ikzelf denk dat half februari weer wedstrijden spelen en dat er een halve competitie komt met daarbij een nacompetitie.”

TOEKOMST In deze periode spreken clubs over het algemeen vaak voor het eerst met trainers over de toekomst; verlengen of niet? Die vraag is bij VRC nog onbeantwoord. ,,Mijn contract loopt af, dat klopt”, bevestigt Gaasbeek. ,,We willen voor de kerst duidelijkheid hebben en als het aan mij ligt, komt er nog minimaal een seizoen bij. Ik heb het gevoel hier nog niet klaar te zijn. We zijn met iets heel moois bezig, we hebben een fantastische groep en ik wil dan ook doorgaan.”

De komende periode zullen er gesprekken gaan plaatsvinden en als Gaasbeek de mogelijkheid krijgt om een krabbel onder een nieuw contract te zetten, zullen daarna de spelers aan de beurt zijn. Zij zijn geliefd bij andere verenigingen, maar Gaasbeek heeft nog niet met hen gesproken over de toekomst. ,,Ik wil eerst zicht hebben op wat de club wil en daarna ga ik mij daarmee bemoeien.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 1 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 5 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 19 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00