Afbeelding
Brenda Dekker

Sterkhouders GVVV geven signaal af en tekenen bij: ‘Vooral in deze tijd niet te moeilijk doen’

Voetbal

VEENENDAAL Het is voetbalvereniging GVVV gelukt om sterkhouders Taoufik Adnane en Mart de Jong nog minimaal één seizoen langer aan de club te binden. Zij zijn daarmee de eerste twee spelers die verlengen bij de ploeg uit de tweede divisie.

door Jeroen van der Veer

,,Toen Rob de Boer belde, waren we er snel uit”, spreekt Taoufik Adnane trots. De 35-jarige is al jarenlang een vast gezicht in het eerste elftal en is inmiddels één van de boegbeelden. ,,Vooral in deze corona-tijd moet je ook niet te moeilijk doen. Ik heb het hier goed, speel op het hoogste niveau en voel mij gewaardeerd.”

MAATJES Toch ging er wel eerst een app-berichtje naar teamgenoot Mart de Jong. De middenvelder is een van de beste vrienden van de linksback en Adnane zag graag dat hij ook bleef. ,,We hadden het er al langer over”, is De Jong eerlijk. ,,Toen Touafik zei dat hij eruit was, is het bij mij ook snel gegaan. Waar kan je nou met je maatje op het hoogste niveau voetballen? Dat is wel echt een van de redenen dat ik verleng.”

WARM NEST Ook het feit dat het tweetal wordt gezien als sterkhouders doet Adnane en De Jong goed. De linksback daarover: ,,Ik ben natuurlijk niet een van de jongste meer, maar voel mij super fit. Er is nog niemand die mij voorbij rent, hoor. Die mening heeft de club ook en ik voel mij vereerd dat ze mij zo vroeg in het seizoen vastleggen voor volgend jaar. GVVV voelt als een warm nest en ik ken er iedereen. Daarnaast heeft in al die jaren nog niemand mij eruit gespeeld en dus zit ik hier goed.”

POSITIE Voor De Jong lagen de kaarten iets anders op tafel. De centrale middenvelder had het vorig seizoen niet echt naar zijn zin en werd onder Niek Oosterlee veelal als rechtshalf gebruikt. Onder Twisker is zijn rol veranderd en dat heeft er mede voor gezorgd dat het speelplezier terugkwam. ,,Dat is mijn positie en daar voel ik mij fijn. Dat is dit seizoen ook gebleken. Natuurlijk hadden wij het als ploeg niet eenvoudig, maar dat kwam omdat wij zoekende waren. In de 4-3-3 opstelling kwam er meer vastigheid en groeiden wij als team. Dat wil ik voortzetten, ook omdat alle randzaken goed geregeld zijn. Ik woon in de buurt van de club, kan het combineren met mijn maatschappelijke carrière en speel op hoog niveau. Wat wil ik nou nog meer?”  

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 10 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 11 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45