Afbeelding
Ted Walker

KNVB zet stip aan de horizon: ‘Seizoen kan afgemaakt worden en in juni doorspelen’

Voetbal

VEENENDAAL In het meest gunstige geval kunnen de voetballers het weekend van 16 en 17 januari 2021 weer een competitiewedstrijd spelen. Dat heeft de KNVB woensdagmiddag bekend gemaakt. Wel vervallen alle bekerwedstrijden en daardoor kunnen veel competities alsnog afgemaakt worden. Daarnaast wordt er ook in juni gespeeld.

door Jeroen van der Veer

Dit schrijft de KNVB in een bericht op haar website. Behalve naar de onmogelijkheden, kijkt de bond ook naar wat wél kan en waarom dit zo belangrijk is. Deze stappen heeft de KNVB beschreven in ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’.

Als er daadwerkelijk op 16 en 17 januari weer gevoetbald kan worden, dan kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Het volledig overzicht van alle categorieën is te vinden in het volledige ‘Plan B’, dit volgt zo spoedig mogelijk.

Half december wordt besloten of bovenstaand scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 18 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32