* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker

De Merino’s weet weer hoe het voelt om te winnen

Voetbal

VEENENDAAL Vier wedstrijden had De Merino’s ervoor nodig, maar daar is ‘ie dan eindelijk: de eerste overwinning van het seizoen. Uit bij KHC werd met minimaal verschil gewonnen en was Aron de Koning de gevierde man. ,,Dit is het eerste stapje de goede richting op. Nu kunnen we verder bouwen.”

door Jeroen van der Veer

Op een winderig sportpark waren er geen toeschouwers aanwezig en toch werd het duel door een enkeling aanschouwd. Zij keken vanuit hun woonkamer via een livestream en de personen die hiervoor de tijd namen, werden niet verwend. 

Het spel was niet goed, maar wie maakt zich daar bij de Veenendalers druk om? Juist niemand, want na één gelijkspel en twee nederlagen was het enige doel van de Jeroen de Zwaan-brigade de overwinning behalen. Daarin slaagden de Veenendalers, al viel het enige doelpunt pas laat in de wedstrijd. 

Halverwege de tweede helft stond Aron de Koning op de juiste plek en de aanvaller kon vrij eenvoudig zijn voet tegen een harde voorzet zetten en daarmee de 0-1 aantekenen. Ondanks een slotoffensief van KHC kwam de overwinning vervolgens niet meer in gevaar. 

,,We speelden misschien niet super goed, maar wel voldoende. Daar verdient de groep ook een compliment voor”, aldus de coach, die enkele basisspelers moest missen. ,,Maar de jongens die er wel waren, hebben het goed gedaan. Zij tonen aan dat ze er klaar voor zijn en dat is alleen maar goed.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45