* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker

De Merino’s weet weer hoe het voelt om te winnen

Voetbal

VEENENDAAL Vier wedstrijden had De Merino’s ervoor nodig, maar daar is ‘ie dan eindelijk: de eerste overwinning van het seizoen. Uit bij KHC werd met minimaal verschil gewonnen en was Aron de Koning de gevierde man. ,,Dit is het eerste stapje de goede richting op. Nu kunnen we verder bouwen.”

door Jeroen van der Veer

Op een winderig sportpark waren er geen toeschouwers aanwezig en toch werd het duel door een enkeling aanschouwd. Zij keken vanuit hun woonkamer via een livestream en de personen die hiervoor de tijd namen, werden niet verwend. 

Het spel was niet goed, maar wie maakt zich daar bij de Veenendalers druk om? Juist niemand, want na één gelijkspel en twee nederlagen was het enige doel van de Jeroen de Zwaan-brigade de overwinning behalen. Daarin slaagden de Veenendalers, al viel het enige doelpunt pas laat in de wedstrijd. 

Halverwege de tweede helft stond Aron de Koning op de juiste plek en de aanvaller kon vrij eenvoudig zijn voet tegen een harde voorzet zetten en daarmee de 0-1 aantekenen. Ondanks een slotoffensief van KHC kwam de overwinning vervolgens niet meer in gevaar. 

,,We speelden misschien niet super goed, maar wel voldoende. Daar verdient de groep ook een compliment voor”, aldus de coach, die enkele basisspelers moest missen. ,,Maar de jongens die er wel waren, hebben het goed gedaan. Zij tonen aan dat ze er klaar voor zijn en dat is alleen maar goed.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 3 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 5 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 8 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18