Afbeelding
Ted Walker

Sterk gewijzigd GVVV pakt eerste overwinning van het seizoen

Voetbal

VEENENDAAL Met een sterk gewijzigde opstelling is GVVV erin geslaagd de eerste competitiezege van het seizoen te behalen. Zonder de afwezige hoofdcoach Jochem Twisker (griep, hij werd ‘vervangen’ door assistent Dennis van Meegdenburg) wonnen de Veenendalers met 2-1 van Noordwijk. 

door Jeroen van der Veer

Met Justin Spies, Tom Oostinjen én Berry Powel in de basisopstelling begon de thuisploeg niet goed aan de wedstrijd. De bezoekers kregen de grootste mogelijkheden, maar vergaten de trekker over te halen. 

Na een moeizaam begin kwam GVVV beter in de wedstrijd en volgden er ook mogelijkheden. Pas na een half uur werd de goaltune voor het eerst gestart; Joshua Patrick stak Hicham Haouat weg en hij was vanaf randje zestien doeltreffend. 

VERDIEND De voorsprong werd nog voor de rust verdubbeld; na een overtreding op Haouat mocht Philip Ties vanaf de strafschopstip aanleggen. De aanvoerder zag zijn inzet gekeerd worden, maar de rebound wist de middenvelder alsnog binnen te tikken; 2-0. ,,Op dat moment zeer verdiend”, vond Van Meegdenburg. ,,Al kunnen zij in de beginfase gewoon op voorsprong komen en hadden wij geluk.”

Na de onderbreking zocht Noordwijk naar de aansluitingstreffer en deze werd gevonden. Door zeer matig keeperswerk van Johan Jansen konden de bezoekers na een uur vrij eenvoudig de 2-1 aantekenen. Dit zorgde ervoor dat GVVV flink onder druk kwam te staan. ,,Johan zei dat er een overtreding op hem werd gemaakt”, blikt Van Meegdenburg met een lach terug. ,,Maar ik vind: als je komt...moet je de bal hebben. Ik moet de beelden nog maar eens gaan bekijken.”

VAN DE LIJN Doordat Patrick en Haouat kansen verspeelden, bleef het tot de laatste seconde spannend en moest Taoufik Adnane in de allerlaatste seconde de bal van de lijn halen. Deze redding zorgde er mede voor dat de blijdschap na het laatste fluitsignaal enorm was en GVVV de eerste overwinning van het seizoen behaalde. ,,In de fase waarin we zitten, tellen alleen de punten. Ik ben dan ook zeer te spreken over de geleverde arbeid en de overwinning.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 11 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 13 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 16 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05