Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

Grote belangen voor GVVV en DOVO tijdens KNVB-bekerduels

Voetbal

VEENENDAAL De voetbalverenigingen GVVV en DOVO staan aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd. Niet alleen hangt er sportief veel af van de KNVB-bekerwedstrijden, ook financieel is het landelijke toernooi interessant. Mede daarom zijn de twee grootmachten uit Veenendaal gebrand om een goed resultaat te behalen. 

door Jeroen van der Veer

Tweede divisionist GVVV neemt het op tegen competitiegenoot HHC. Toen dit uitduel uit de koker kwam, werd gesproken over een zware loting, maar net als de Veenendalers zijn de Hardenbergers ook niet in de allerbeste vorm. Tel daarbij op dat er geen supporters aanwezig mogen zijn en je gaat waarschijnlijk vanavond een wedstrijd krijgen waarbij twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar staan. 

KRITISCH ,,Zo zie ik dat wel”, is hoofdtrainer Jochem Twisker duidelijk. ,,Waarbij wel gezegd moet worden dat beide ploegen echt nog wel aan het zoeken zijn. Dat de belangen groot zijn, snap ik zelf ook wel. Alleen of ik daardoor extra druk voel? Nee, dat niet. Want die voel ik sowieso wel.”
Dat de oefenmeester dit zegt, heeft te maken met de matige seizoensstart. In de Tweede Divisie is er na vijf wedstrijden nog geen enkele keer gewonnen en dat heeft ook Twisker aan het denken gezet. ,,We zijn al een tijdje bezig en het loopt nog niet zoals we met z’n allen verwacht hadden. Dat reken ik ook zeer zeker mijzelf aan. We zijn nog aan het zoeken naar vastigheden en eigenlijk moet dat niet in deze fase.”

VERTROUWEN Toch zijn er lichtpuntjes, weet ook Twisker. Zo was het spel tegen Jong Sparta al veel beter en toonden de spelers aan weer spelplezier en passie in een wedstrijd te kunnen leggen. ,,Door een bepaalde angst verstoppen spelers zich en dat ik echt onnodig. Ga lekker vrijuit voetballen, denk ik dan. Zaterdag kwamen we op voorsprong en zie je het vertrouwen groeien. Daarom vind ik het wel lekker dat HHC vanavond op ons wacht; we kunnen het goede gevoel doortrekken. Ik heb namelijk wel het idee dat de groep klaar is voor deze wedstrijd.”

FITTE GROEP BIJ DOVO Bij buurman DOVO liggen de kaarten anders op tafel. Die ploeg won afgelopen weekend van Staphorst en werkt met veel vertrouwen toe naar het duel tegen DVS’33. In eigen huis wordt er om 20.00 uur afgetrapt en trainer Scott Calderwood kan beschikken over een vrijwel volledig fitte groep. 

* De oefenmeester van DOVO was niet bereikbaar.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 22 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41