Afbeelding
Brenda Dekker

GVVV vergeet de overwinning over de streep te trekken

Voetbal

VEENENDAAL Wat hadden Jochem Twisker en zijn mannen graag met drie punten naar Veenendaal gegaan, maar GVVV heeft in de laatste minuut van de wedstrijd Jong Sparta laten terugkomen. Door de 2-2 einduitslag krijgt GVVV iets te weinig, want de Veenendalers waren de ploeg met de meeste mogelijkheden. ,,We hadden hier absoluut moeten winnen; er is minimaal een doelpunt onterecht afgekeurd.”

door Jeroen van der Veer

Nee, echt blij was Twisker na afloop niet. Natuurlijk was de hoofdtrainer wel tevreden dat hij eindelijk een GVVV zag dat met lef durfde te spelen, maar die 2-2 in de slotfase? Dat had nooit mogen gebeuren. ,,Dit is enorm pijnlijk. Je weet dat ze met veel man naar voren gaan en dat je dus moet voorkomen dat er een steekbal komt. Toch krijgen ze de ruimte daarvoor en dat mag op dit niveau niet.”

Tot aan dat moment was er eigenlijk niets aan de hand. Jong Sparta kwam na tien minuten dan wel op 1-0, maar tien minuten later stond het al 1-2. Hicham Haouat en Justin Spies waren verantwoordelijk voor de Veenendaalse treffers. 

JUSTIN SPIES Voor laatstgenoemde was het een mooi moment; de basisdebutant maakte zijn eerste officiële treffer in het shirt van GVVV. ,,Als je goed genoeg bent, speel je”, was Twisker duidelijk over de keuze om met de 18-jarige te starten in plaats van met Tom Oostinjen. ,,Justin maakt al weken indruk, maar we moeten voorzichtig met hem zijn. Het gaat echt een tweede divisie-speler worden, alleen hij moet ook nog veel leren. Zo liet hij zijn man bij de 1-0 lopen en dat weet ‘ie zelf ook.”

VERTROUWEN In de tweede helft ging GVVV mee in het spel van Jong Sparta en werd het aan de kant van de Veenendalers onrustig. Toch hield de Twisker-brigade stand en leek de voorsprong binnen. Leek, want in de 91ste minuut viel toch de 2-2. ,,Deze wedstrijd geeft ons echter wel houvast”, blikte Twisker terug. ,,Al het gezeik van de afgelopen weken kunnen we achter ons laten en met deze wedstrijd kunnen we verder. Hier halen we vertrouwen uit, ondanks dat het zuur is dat je alsnog gelijk speelt.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 3 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 5 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 9 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18