Afbeelding
Screenshot uit video Sport Inside

DOVO-trainer na akkefietje met Loenen: ‘Dan maar een klootzak, maar ik ben niet schijnheilig’

Voetbal

VEENENDAAL Een geweigerde boks van hoofdtrainer Scott Calderwood (DOVO) is twee dagen na de wedstrijd Sportlust’46 - DOVO nog altijd onderwerp van gesprek. De trainer van de Veenendalers gaf voor de wedstrijd geen boks aan trainer Patrick Loenen, die vorig seizoen rond leek met DOVO. 

door Jeroen van der Veer

Volgens Loenen, die zijn verhaal deed voor de camera’s van Sport Inside, weigerde Calderwood de boks en hij had geen idee waarom dit het geval was. ,,Ik loop voor de wedstrijd naar de bank toe van DOVO. We moeten het ook niet groter maken dan het is. Ik zeg ‘fijne wedstrijd’ en wil de trainer van DOVO Scott Calderwood een boks geven. Die weigerde hij en zei: ‘Jij weet wel waarom.’”

,,Ik zou bij God niet weten waarom dat is”, laat Loenen bij Sport Inside weten. ,,Misschien omdat ik de eerste keus was en hij nummer zeven? Ik heb geen idee.”

Toen Calderwood het interview bekeek, ontstond er een lach op zijn gezicht. Dat zegt Calderwood maandagochtend, als RegiosportVeenendaal hem vraagt naar het verhaal. ,,Ik heb respect voor Loenen als trainer, maar niet voor hem als persoon. Ik heb in het verleden meermaals tegen hem gespeeld en toen heeft hij zich schandalig gedragen. Naar mijn teams, maar ook naar mij persoonlijk. Dan heb je bij mij het respect verloren en geef ik je geen hand of boks.”

Dit had de huidige DOVO-trainer voor het duel van zaterdag al aangekondigd bij zijn staf en daarom wil Calderwood het incident nu ook klein houden. ,,Ik ben dan misschien een klootzak, maar ik ga niet schijnheilig zitten doen. Dat is het verhaal. En dat hij roept dat ik nummer zeven was? Al was ik nummer twintig. Ik zit nu bij een schitterende club, werk met fantastische mensen en heb het hier super naar mij zin.”

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 10 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 16 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 20 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23