Afbeelding
Jeroen van den Berg

Duidelijke taal bij verliezend DOVO: ‘Ik mis een over-mijn-lijk-mentaliteit’

Voetbal

VEENENDAAL Het is DOVO niet gelukt de wedstrijd tegen Harkemase Boys over de streep te trekken. Na een 0-1 voorsprong werden kansen onbenut gelaten en ging het duel in de slotfase verloren; 3-1. ,,We zijn mentaal niet sterk genoeg en dat mag én kan simpelweg niet. Ik mis bij mijn ploeg een over-mijn-lijk-mentaliteit.”

door Jeroen van der Veer

Het zijn duidelijke woorden van hoofdtrainer Scott Calderwood, die logischerwijs niet kon leven met de 1-3 nederlaag. Zijn ploeg kwam via Jordie van der Laan (penalty) op 0-1 en kreeg vervolgens twee grote mogelijkheden om de tweede treffer te produceren. ,,En die moeten hangen”, was Calderwood duidelijk. ,,Maak je die, dan win je hier. Daar ben ik van overtuigd.”

Doordat de thuisploeg na een uur de 1-1 maakte, kwam er twijfel bij de Veenendalers. Voor de winnende treffer gaan of een punt koesteren? Het werd uiteindelijk geen van deze twee mogelijkheden, want DOVO ging onderuit. Drie minuten voor tijd scoorde Harkemase Boys vanaf de elfmeterstip de 2-1 en in de slotfase viel ook nog de 3-1. 

,,Na de 2-1 kregen wij opnieuw een grote kans en dus laat je drie enorme mogelijkheden liggen op een resultaat. Voorin moet je killen, simpel zat”, vond Calderwood. ,,Organisatorisch stond het bij ons goed en ik ben tevreden over de verdediging, alleen ik mis bij mijn ploeg een absolute winnaarsmentaliteit. Als het voetballend niet gaat, moet je karakter tonen. Dat ontbrak vandaag.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 23 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45