Afbeelding
Rinus van Denderen

Geen GVVV maar De Merino’s voor Jan Diepeveen: ‘Thuiszitten is niets voor mij’

Voetbal

VEENENDAAL Lang leek Jan Diepeveen weer terug te gaan naar GVVV, maar de goedlachse zestiger gaat aan de slag bij De Merino’s. Daar gaat hij jeugdtrainers begeleiden en eventueel ook iets in de scouting doen. ,,Bij GVVV zet ik geen stap meer.”

door Jeroen van der Veer

De onvrede van Diepeveen zit diep. Nadat hij eerder weg moest bij de club waar hij jaren assistent-trainer van het eerste was, leek hij deze zomer een comeback te maken. Afgelopen seizoen was Diepeveen hoofdtrainer bij DVSA, maar toen hij bekend maakte daar te vertrekken, belde GVVV hem op. ,,Ik heb er twee gesprekken gehad; één in januari en eentje in april. Vervolgens hoorde ik lang niets. Enkele maanden later wel en daarbij werd genoemd wat ik zou verdienen. Met alle respect; maar dat had niemand gedaan.”

Hij bedankte dan ook vriendelijk en niet lang daarna hing De Merino’s aan de lijn. Of hij daar een soortgelijke functie kon oppakken. ,,Ik ga nu met veel plezier jeugdtrainers begeleiden. Dan bekijk ik een aantal weken de trainingen en wedstrijden en geef ik tips en adviezen. Bij de club hebben we te maken met veel vrijwilligers en op deze manier wil De Merino’s hen een beetje begeleiden.”

Diepeveen voelt zich goed in de rol die hij sinds deze week vervult. Hij is terug bij de club waar hij jaren zelf als speler actief was en zijn trainersloopbaan begon. ,,Thuiszitten is echt niets voor mij”, lacht hij. ,,Daarom ben ik blij dat ik bij mijn oude clubje terecht kan. Ik hoop de trainers door mijn ervaring handvatten aan te reiken en zo het niveau omhoog te kunnen brengen. En GVVV? Dat is een gesloten boek. Daar zet ik geen stap meer.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 18 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30