Afbeelding
Ted Walker

DOVO wordt in leven gehouden door Barendrecht: ‘We waren vandaag niet goed’

Voetbal

VEENENDAAL Een zeer slordig DOVO heeft in de eerste wedstrijd van de competitie direct punten verspeeld. Tegen Barendrecht had de ploeg van Scott Calderwood na vijftien minuten al 0-3 achter moeten staan, maar werd het door de bezoekers in leven gehouden. Uiteindelijk vochten de Veenendalers zich terug en werd de eindstand, na twee rode kaarten, 1-1. 

door Jeroen van der Veer

Net als vorige week in de KNVB-beker, begon DOVO dramatisch aan de wedstrijd. Het veel te aanvallende middenveld werd compleet overlopen en daardoor kwam er veel druk op de verdediging te staan. Barendrecht, spelend met een sterke spits, snelle buitenspelers en diepgaande middenvelder, voelde zich in Veenendaal als een vis in het water. Het was aan doelman Jeroen Vrolijk en de dwarsligger te danken dat de schade beperkt bleef tot één tegentreffer.

,,We begonnen heel slecht”, was verdediger Daan Disveld realistisch. ,,Het leek wel alsof we veel spanning hadden, wat natuurlijk onnodig is. Op het middenveld werden we overlopen en ja, daar word je wel gek van. Zeker omdat het niet de eerste keer was dat dit ons overkomt.”

Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt

Calderwood begon met Jasper Waalkens, Tom Menting en Simon van Zeelst op het middenveld, waarbij de eerste twee een aanvallende rol hadden. Hierdoor moest Van Zeelst vrijwel al het verdedigende werk oplossen, omdat vooral Waalkens in balverlies weinig arbeid leverde. 

Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft begon DOVO te voetballen en kreeg het mogelijkheden om kansen te creëren. Slordigheidjes en het gebrek aan scherpte waren er echter de oorzaak van dat beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 0-1 tussenstand. 

Na de onderbreking leek er wat meer vuur in de ploeg van Calderwood te komen en dat had vooral te maken met de wissel Niels Willemse voor Jasper Waalkens. De box-to-box-speler won veel ballen op het middenveld, waardoor DOVO meer kon voetballen. Toch zagen de toeschouwers geen grote mogelijkheden en bleef Barendrecht in de counter levensgevaarlijk. ,,Maar je voelde dat we terug in de wedstrijd kwamen”, aldus Disveld. ,,Het was wachten op de gelijkmaker.”

NIET GOED GENOEG Die kwam op het moment nadat Barry Beijer al naar de kleedkamer was gestuurd. De mandekker liet zich na een overtreding provoceren en trapte na. De Barendrecht-speler kreeg zijn tweede gele kaart, terwijl Beijer direct rood ontving. Met tien tegen tien was het invaller Kai Huisman die vier minuten voor tijd van zich liet horen. Na een slimme valpartij van Jordie van der Laan kon de invaller uit een vrije trap op schitterende wijze de 1-1 maken. ,,Een punt was terecht”, blikte de goed spelende Disveld terug. ,,We hebben veel nieuwe spelers en je ziet dat we nog zoekende zijn. Dat moet groeien en dat kost tijd. Dit gelijkspel tegen Barendrecht is niet slecht, want zij zijn een hele stugge ploeg. Toch ben ik wel van mening dat we naar onszelf moeten kijken en we waren vandaag niet goed genoeg.”

* Zondag volgt een (video)interview met Scott Calderwood op www.regiosportveenendaal.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 11 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 13 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 16 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05