Afbeelding
Brenda Dekker

Strijd tussen Berry Powel en GVVV is nog niet gespeeld

Voetbal

VEENENDAAL Bij voetbalvereniging GVVV zijn ze duidelijk; het hoofdstuk Berry Powel is gesloten. Toch lijkt het boek nog niet definitief dicht, want de 40-jarige heeft nog altijd een contract in Veenendaal. ,,Maar”, zegt technisch manager Rob de Boer. ,,Daar komen we wel uit.”

door Jeroen van der Veer

Opeens kreeg De Boer het bericht van Berry Powel dat hij graag verder wilde kijken dan GVVV. De kans op speelminuten waren volgens hem gering en daarom probeerde de Amersfoorter in drie dagen tijd nog een club te vinden waar hij wel basisspeler kon worden.

De club stemde daarmee in omdat ze niets aan een ongemotiveerde speler hadden en zorgde ervoor dat de spits een geregistreerd KNVB-contract kreeg. Hierdoor was een transfer voor 1 september mogelijk, maar ondanks de belangstelling van twee clubs, waaronder buurman DOVO, slaagde Powel er niet in een club te vinden. 

En daar zat GVVV dan; het contract met Powel was niet ontbonden en daardoor is hij nog officieel speler van de Veenendalers. Toch zal hij niet meer het blauwe shirt van GVVV dragen. Meetrainen met het eerste of tweede behoort volgens de vereniging niet meer tot de mogelijkheden en daarom wordt nu gezocht naar een oplossing. 

Een daarvan is het ontbinden van het contract, de andere optie is een verhuur in de winterstop. In beide gevallen kost het de club geld. ,,Het is toch raar dat een speler aangeeft weg te willen en vervolgens weer wil aansluiten. Zo werkt dat natuurlijk niet. Het hoofdstuk Powel is gesloten, hoe graag ik het ook anders had gezien”, aldus De Boer. ,,Hij heeft vorig jaar bewezen een meerwaarde te kunnen zijn en dat zou dit seizoen ook ongetwijfeld het geval zijn. Maar hij was de persoon die ervoor koos verder te kijken. Ik zal nu met hem in gesprek gaan om te kijken hoe we eruit kunnen komen.”

Gegokt en verloren? Zo ziet de hoofdrolspeler dat zelf niet. Berry Powel geeft aan dat hij hoopte een club te vinden waar hij kon rekenen op veel speelminuten, maar deze werd niet gevonden. ,,En omdat ik daardoor nog altijd contractspeler van GVVV ben, wilde ik mij weer melden. De club denkt daar anders over. Dat is hun goed recht, maar dan moet er nog wel het één en ander afgehandeld worden.”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 57 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02