Afbeelding
BDUmedia

Nieuw internationaal jeugdtoernooi in Veenendaal in de maak

Voetbal

VEENENDAAL Een nieuw toernooi organiseren in corona-tijd, ga er maar aan staan. Maar in Veenendaal gebeurt het. De Panhuis International Wintercup U12 is in de maak.

door Sander van Snippenberg

Het idee ontstond toen begin dit jaar het jaarlijkse toernooi om de Friendshipcup van DOVO en GVVV vanwege corona afgelast moet worden, vertelt Gert-Jan van Schuppen. ,,Dat was natuurlijk voor de Friendshipcup de enige juiste beslissing, die hebben we ook in vroegtijdig stadium genomen toen. Maar heel jammer was het wel, en al vrij snel ontstond het idee voor een nieuw toernooi. Zo kunnen we toch ergens naar toe te werken, hebben we iets om naar uit te kijken.”

LASTIG Een idee hebben is leuk, een idee uitvoeren in deze tijd waar onzekerheid regeert is andere koek. Bij de Panhuis International Wintercup denken ze liever in mogelijkheden, maar het is natuurlijk niet makkelijk om een nieuw toernooi op te zetten in deze tijd. ,,Nee, dat is gewoon lastig. Clubs kijken liever even de kat uit de boom, wat terecht is natuurlijk. Er moeten toch kosten gemaakt worden, daar zijn ze voorzichtig mee. Maar ook het vinden van sponsors en gastgezinnen is momenteel lastiger dan anders.”

DEELNEMERS Toch zijn er al dertien teams die meedoen aan het toernooi op Sportpark Panhuis. Gisteravond nog zegde De Graafschap O-12 toe met twee teams mee te doen, zoals ook Vitesse en NEC twee teams sturen. Naast de Onder-12 teams van DOVO en GVVV doet verder Sparta Rotterdam mee, uit Polen komen Legia Warschau, Zaglebie Lubin en Slask Wroclaw en uit Duitsland Rot-Weiss Essen. ,,Leuke, mooie ploegen”, vertelt Van Schuppen. Zeker over de Duitsers is hij enthousiast. ,,Rot-Weiss Essen speelt met het eerste nu op het vierde niveau, maar met de jeugd spelen ze op het allerhoogste niveau.”

Clubs kijken liever even de kat uit de boom, wat terecht is natuurlijk

GOEDE CONTACTEN Er is nog plaats voor vijf deelnemende teams en de organisatie heeft diverse contacten lopen met bekende clubs uit Nederland, België, Denemarken en Engeland. ,,Dat zijn goede contacten en clubs zijn echt wel geïnteresseerd, alleen door corona is het toch lastig om al toezeggingen te krijgen. Sommige clubs zeggen ook dat ze deze editie willen overslaan maar wellicht volgend jaar wel mee kunnen doen. Zonder corona hadden we zeker al meer clubs rond gehad en het wordt deze editie misschien iets minder internationaal dan oorspronkelijk de bedoeling was. Toch verwacht ik dat we er nog een paar mooie clubs bij gaan krijgen en zo het deelnemersveld van zestien teams rond krijgen.”

SNEEUWVRIJ Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 9 januari 2021. Hartje winter, maar wel de beste optie, legt Van Schuppen uit. ,,We hadden eerst de herfstvakantie in gedachten, maar dat was toch wat te vroeg. Misschien in verband met corona wel, maar ook in verband met de veldbezetting was dat lastig met alle competities die dan net opgestart zijn. Toen kwamen we in de winter uit, dat is wel goed te doen. Ja, misschien moet je de velden sneeuwvrij maken, maar als dat het ergste is...”

Misschien moet je de velden sneeuwvrij maken, maar als dat het ergste is...

PRIJZEN Die dag wordt er gespeeld op twee velden bij DOVO en twee velden bij GVVV. Omdat de Onder-12 op halve velden speelt, zijn er daarmee acht speelvelden beschikbaar. In vier poules van vier strijden de ploegen vervolgens om de winst, waarna er middels finalewedstrijden een totaal-rangschikking komt. ,,Daar hebben we best nog wel over gesproken”, zegt Van Schuppen. ,,In de competities van deze leeftijdscategorie is presteren volledig ondergeschikt gemaakt aan plezier, aan het lekker samen voetballen. Er zijn geen standen meer, geen kampioenen et cetera. Maar wij wilden toch graag prijsjes uit kunnen reiken, dat geeft een toernooi toch wat extra’s.”

SPONSOREN Eigenlijk zijn de meeste voorbereidingen allemaal gedaan, legt Van Schuppen uit. ,,We hebben ook een enthousiaste groep vrijwilligers en scheidsrechters die willen helpen. De komende maanden staan in het teken van de laatste deelnemers regelen en het vinden van extra sponsoren, want dat is nog wel welkom. We hebben al sponsors voor bijvoorbeeld de prijzen, de lunch en reiskosten, maar meer sponsors zou zeker nog wel fijn zijn. Bijvoorbeeld voor overnachtingen van deelnemers.”

ONZEKERHEID En dan ziet op 9 januari 2021 de Panhuis International Wintercup U12 het levenslicht. Mits corona natuurlijk geen roet in het eten gooit. ,,Nee, die onzekerheid blijf je houden. Die communiceren we ook naar de clubs, het is allemaal afhankelijk van het virus en de maatregelen die dan gelden. Dat is ook het belangrijkste hè, dat iedereen gezond blijft. Maar ondertussen gaan wij wel door met onze plannen. Zodat we kunnen spelen als de situatie het toestaat.”

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 54 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30