Jeroen van der Veer

Wisselspelers DOVO laten van zich horen tijdens overwinning op Hoogland

VEENENDAAL Een nog zoekend DOVO is er in geslaagd om van Hoogland te winnen. De ploeg van Scott Calderwood won de uitwedstrijd tegen het team uit de zondag derde divisie met 2-3, maar het was allerminst overtuigend.

door Jeroen van der Veer

De oefenmeester van de Veenendalers had nog zo gehoopt  de nul te kunnen houden, maar na een kwartier stond de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong. Door treffers van Simon van Zeelst en een eigen doelpunt kwam DOVO vrij snel daarna op 1-2.

Toch was dit niet de ruststand, want Hoogland maakte vanaf de penaltystip de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen er veel nieuwe spelers binnen de lijnen en begon DOVO beter te voetballen. De bal ging sneller van kant naar kant en het elftal leek elkaar beter te vinden.

De 2-3 was daarvan het bewijs; Youri Roseboom gaf perfect voor op Gino Dix, die opnieuw van zich liet horen. ,,De eerste helft was heel rommelig en niet goed", concludeerde Calderwood na afloop. ,,Maar in de tweede helft herstelden wij ons goed. Daar verdienen de invallers een compliment voor."

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02