,,Voor de club én voor de talentvolle spelers is dit een hele mooie kans
,,Voor de club én voor de talentvolle spelers is dit een hele mooie kans", aldus de nieuwe trainer Dennis Koorn. BDUmedia

Veenendaalse trainer Dennis Koorn op avontuur bij Roda'46

Voetbal

VEENENDAAL Het Leusdense Roda'46 wil de stap naar het eerste elftal verkleinen en heeft daarom een onder de 23-elftal in het leven geroepen. Trainer Dennis Koorn uit Veenendaal heeft een belangrijke rol in dit grote avontuur, zoals ze het bij de vereniging noemen. ,,Voor de club én voor de talentvolle spelers is dit een hele mooie kans."

Al jarenlang staat Roda'46 bekend om zijn talentvolle jeugd. Vanuit de hele regio schrijven spelers zich in om in Leusden te kunnen genieten van de jeugdopleiding en dat was afgelopen jaar niet anders. Zeker door de nieuwe competities voor talenten is de club interessanter dan ooit en daarom stond de vereniging ook op een belangrijk punt. Kiest men inderdaad voor kwaliteit van buitenaf of wil men eigen jeugdspelers de kans bieden om de stap omhoog te maken?

Voor de club én voor de talentvolle spelers is dit een hele mooie kans.

OPLEIDEN Voor het laatste is gekozen, benadrukt de nieuwe trainer Dennis Koorn. Spelers van betaalde voetbalorganisaties meldden zich aan, maar tegen sommigen is nee gezegd. Waarom? Omdat Roda'46 simpelweg al over veel talent beschikt en weer terug wil naar voetballers uit de regio. ,,Het tweede team op de zaterdag wordt bij Roda'46 geen prestatieteam meer en in plaats daarvan komt er een 'onder de 23-team' dat zich heeft ingeschreven in de landelijke competitie", aldus Koorn, die woonachtig is in Veenendaal en straks de leiding heeft over het talentvolle elftal. ,,In dat team komen talenten die te oud zijn voor het onder de 19-team, aangevuld met afvallers van het eerste team. Die laatste groep kan ons als opstapje gebruiken om alsnog de stap naar de A-selectie te zetten. We willen hierbij ook gebruik maken van spelers uit de regio om ze op te leiden voor het eerste team."

Op de vraag of het een risico is om het tweede elftal los te koppelen van de selectie, is Koorn duidelijk. ,,Veel ervaren spelers zullen knokken voor het eerste elftal en daarnaast kun je ook oefenwedstrijden regelen om de wisselspelers die ouder zijn dan 23 wedstrijdritme op te laten doen. Ik zie dit als een win-winsituatie en daarom ben ik hieraan begonnen."

COMPETITIE Zelf wordt het voor Koorn ook een spannend avontuur. De trainer heeft een verleden bij grote clubs, waaronder DVS'33, en is aankomend seizoen bij Roda'46 te bewonderen. Naast dat hij trainer/coach is van het onder de 23-team, zal hij hoofdtrainer Dick Kooijman op de donderdagtraining assisteren en een kort lijntje hebben met de A-selectie. ,,We -het onder de 19-team, onder de 23 en het eerste- moeten een eenheid vormen en samen werken aan herkenbare elftallen. Het is echt een groot avontuur en voor iedereen nieuw, maar we kijken er allemaal naar uit."

DOVO In de eerste divisie, de klasse waarin het onder de 23-team uitkomt, zitten zestien ploegen; Argon, Be Quick 1887, BVV Barendrecht, DEM, DOVO, DVS'33 Ermelo, FC Lisse, Forum Sport, IJsselmeervogels, Kampong, OJC Rosmalen, Quick, Quick'20, UDI'19 en UNA. Zij zijn allen verdeeld in twee competities. ,,In de winterstop kan je dus al degraderen", aldus Koorn. ,,Een hele nieuwe opzet, maar niet minder interessant. Enige nadeel is wel dat je meerdere keren tegen dezelfde ploeg speelt als je in de competitie blijft."

Het is echt een groot avontuur en voor iedereen nieuw, maar we kijken er allemaal naar uit.

CORONA Maar hoe gaat alles er straks uitzien, nu corona heel Nederland in zijn macht heeft? Het onder de 23-team is het eerste elftal bij Roda'46 dat weer volledig traint sinds het stilleggen van al het voetbal. ,,We hebben afgelopen weken wel iets gedaan met de jongens, maar mochten toen geen duels met elkaar aangaan. Dit kon vanaf afgelopen maandag wel weer. Dat is ook wel nodig, want op 8 september staat ons eerste duel op het programma." 

Koorn verwacht echter wel wat moeilijkheden door het coronavirus. Straks, als er op zaterdag weer tig wedstrijden worden gespeeld, zullen de kleedkamers overvol zijn. ,,Normaal heb je al ruimte tekort en door de anderhalve meterregel in kleedkamers helemaal. En hoe ga je vervoer naar uit-wedstrijden regelen? In de auto mogen ook van het RIVM maar een beperkt aantal mensen. Een bus huren is ook vrijwel onmogelijk, omdat clubs financieel geraakt zijn door het coronavirus. Kortom: nog een hoop onduidelijkheid."

Toch wil de nieuwe trainer daar nog niet te lang bij stilstaan. De bal rolt weer bij Roda'46 en daar ligt de focus op. ,,Eindelijk", aldus Koorn. ,,Al is gezondheid wel het allerbelangrijkste. Daarom benadruk ik ook naar mijn spelers dat ze heel eerlijk moeten zijn als zij zich niet lekker voelen."

door Jeroen van der Veer

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 22 minuten geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 2 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 4 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 7 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00