Afbeelding
Ted Walker

De Merino’s verkoopt zijn huid duur tijdens oefenduel tegen GVVV

Voetbal

VEENENDAAL Stralende gezichten zaterdagmiddag op en rondom het voetbalveld van De Merino’s. De oefenwedstrijd tegen GVVV had flink wat voorbereidingstijd gekost en het bestuur van de gastheren was toch wat nerveus. De oefenwedstrijd tijdens de coronacrisis zorgde namelijk voor flink wat hoofdbrekers, maar de club uit de eerste klasse had zijn zaakjes buiten het veld goed voor elkaar. In totaal keken 250 mensen - meer mochten er niet komen - naar de wedstrijd tussen De Merino’s en GVVV, die een eindstand kreeg van 1-3.

door Jeroen van der Veer

Voorafgaand aan de wedstrijddag was er al veel te doen rondom dit duel. De Merino’s besloot dat er in verband met de veiligheid slechts 250 mensen aanwezig mochten zijn, terwijl dit makkelijk het dubbele aantal had kunnen zijn. Via de inschrijvingsprocedure ontving de club namelijk zo’n 500 aanmeldingen en dus moest er geloot worden om te bepalen wie er wel en wie er niet naar het debuut van hoofdtrainers Jochem Twisker (GVVV) en Jeroen de Zwaan (De Merino’s) konden komen kijken.

Zij die wel een kaartje hadden bemachtigd, kwamen op een gelikt sportpark aan. Er waren dranghekken, looproutes en ook waren de staanplaatsen aangegeven. Alles om zo goed mogelijk de RIVM-richtlijnen te volgen en de aanwezigen hielden zich over het algemeen ook goed aan de veiligheidsvoorschriften. Alleen na de wedstrijd ging het mis op het terras, toen bezoekers over het duel spraken zonder anderhalve meter afstand te bewaren.

De mensen die wel mochten komen, zagen een vermakelijk duel waarin beide ploegen nog wel zichtbaar zoekende waren. Zowel bij De Merino’s als GVVV waren er enkele nieuwe gezichten en beide clubs speelden hun eerste oefenduel in voorbereiding op een nieuw seizoen.

Met vijf man achterop was De Merino’s echter niet van plan om zich in te graven en zeker in de eerste helft liet de ploeg van De Zwaan zien leuk te kunnen voetballen. Zijn ploeg wilde de bal hebben, creëerde mogelijkheden en kwam via Ryan Holman (vrijetrap, zie artikel elders op deze site) zelfs op een 1-0 voorsprong. De score leek door de thuisspelende ploeg ook nog te worden verdubbeld, maar buitenspel gooide roet in het eten.

Nog voor rust kwam GVVV weer op gelijke hoogte. Berry Powel faalde vanaf elf meter, waarna Philip Ties vijf minuten voor rust een tweede strafschop wel tegen het touw wist te schoppen. Na de onderbreking wisselde GVVV negen spelers en bleek de ploeg uit de Tweede Divisie de betere ploeg. De Merino’s had minder wisselmogelijkheden en sommige spelers liepen daardoor op hun tandvlees. ,,Wij speelden in de eerste helft niet best”, vond ook Mart de Jong. ,,Maar in de tweede helft geven we niets weg, laten we de bal makkelijker rondgaan en win je overtuigend.”

Door treffers van debutant Joshua Patrick en Jeremy de Graaf werd de eindstand 1-3 en kon iedereen na afloop tevreden terugkijken op een duel waarvoor men bij De Merino’s toch wat nerveus was.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45