Afbeelding
Brenda Dekker

GVVV begint met een lach aan het nieuwe seizoen

Voetbal

VEENENDAAL Na een matig afgelopen voetbaljaar wil GVVV in de Tweede Divisie weer een rol van betekenis spelen. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen, dat is de gedachte die heerst bij de spelers na de eerste training. Met alleen Johan Jansen (geblesseerd) en Robin Mulder (vakantie) als afwezigen begon de Jochem Twisker-brigade zaterdag aan een nieuw avontuur. 

door Jeroen van der Veer

Een kleine honderd man keek op Sportpark Panhuis toe hoe Twisker zijn ploeg voor het eerst onder handen nam. In de afgelopen maanden werd veelvuldig gezegd dat het plezier terug moet keren; voetballers waren teruggevallen op automatismes, er zat nauwelijks energie in de ploeg en bepalende spelers hadden een té grote rol in de kleedkamer. Dat moet dit jaar anders, is iedereen bij GVVV zich bewust. 

Wat zaterdag opviel was het gegeven dat de lach terug is. Spelers hadden na maanden zonder voetbal weer echt zin om op het kunstgrasveld een balletje te trappen en het ging ook écht over voetbal. Twisker schotelde zijn mannen nauwelijks ouderwetse loopoefeningen voor en er werd direct wedstrijdgericht getraind. 

Concurrentie, dat is er dit seizoen ook binnen de selectie. Met een nieuwe frisse trainer aan het roer moet iedereen vechten voor zijn plekje. De technische commissie heeft zijn best gedaan om een zo'n goed mogelijke selectie voor te schotelen, maar in de breedte lijkt het niet al te sterk. Erg? Nee, dat vinden ze bij de Veenendalers niet. Het budget liet het niet toe om meer voetballers naar Panhuis te lokken en met de aangetrokken spelers (plus de huidige selectiespelers) beschikt Twisker over voetballers die op diverse posities uit de voeten kunnen. 

Op papier zijn het leuke spelers die de overstap naar GVVV maakten. 'Het talent van Ede' (Joël van Wijk) krijgt in Veenendaal de tijd uit te groeien tot de nieuwe Bart Hulsbos en van Steven Theunissen wordt ook een hoop verwacht. De veelzijdige linkspoot is weggeplukt bij profclub PSV en toonde op de eerste training aan over veel voetbalintelligentie te beschikken. Ook wordt het een belangrijk seizoen voor Joeri Potjes. Vorig jaar was hij nieuw bij de club en had 'ie na het loslaten van het profvoetbal toch wat aanpassingsmoeilijkheden. Blijkt hij dan toch de opvolger van de vertrokken Wilco den Hartog? 

Ook voorin heeft Twisker mogelijkheden genoeg. Komt Joshua Patrick, die bij DOVO en DVS'33 veelvuldig wist te scoren, samen met Berry Powel in de spits of gaat Twisker een systeem met drie spitsen hanteren? Ook hiervoor heeft GVVV aankomend seizoen de spelers, waarbij Jeremy de Graaf, Danny de Leeuw, Joshua Patrick en nieuwkomer Hicham Haouat als flankspelers kunnen fungeren. 

Ja, het is heerlijk dat het bij GVVV weer over voetbal kan gaan. De ellende in de wereld werd zaterdagochtend én middag door de spelers even vergeten en de focus lag echt op het geliefde spelletje. GVVV in de tweede divisie... kunnen oude tijden herleven en gaat de ploeg een rol van betekenis spelen? Het is een vraag die de komende maanden beantwoord gaat worden. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 10 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 11 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45