Afbeelding
Daan van Eijk

Oefenwedstrijd tussen Veenendaalse grootmachten anders dan verwacht

Voetbal

VEENENDAAL De oefenwedstrijd tussen De Merino's en GVVV wordt anders dan men vooraf had gedacht én gehoopt. In goed overleg is besloten dat er 'slechts' 250 personen de wedstrijd kunnen aanschouwen. ,,En dat terwijl wij vooraf op 600 man hadden gerekend."

door Jeroen van der Veer

Het coronacrisis is de grote spelbreker in dit geval. Sportservice Veenendaal is donderdagavond met beide voetbalclubs om de tafel gaan zitten en samen is bekeken hoe de oefenwedstrijd van 1 augustus op een veilige manier gespeeld kon worden. Hierbij waren meer toeschouwers wel mogelijk, maar in goed overleg is besloten dit niet te doen.

VEILIGHEID ,,We willen ons niet van alles op de hals halen", aldus De Merino's-voorzitter Chris van den Dikkenberg. ,,Voor ons is het de eerste keer dat sinds de coronacrisis er een wedstrijd bij ons gespeeld wordt. Daarbij staat veiligheid op nummer één."
Dat de club daardoor inkomsten mist, nemen zij voor lief. De oefenwedstrijd is vooral bedoeld om aan te geven dat Veenendaalse clubs goed met elkaar door één deur kunnen en om de inwoners van de gemeente een mooie wedstrijd voor te schotelen. ,,Vooraf reken je op een man of 600. Zeker als het mooi weer is. Maar goed, het is nu even niet anders", aldus de voorzitter.

LOOTJES TREKKEN Met Sportservice Veenendaal is nog wel nagedacht aan een registratie, waardoor meer mensen op het sportcomplex mogen, maar dat plan is van tafel geveegd. In totaal mogen er op 1 augustus 250 man langs de lijn en zij moeten vooraf een kaartje kopen. ,,Ieder persoon mag er twee vragen. Stel er zijn meer dan 250 aanmeldingen, dan gaan we loten", aldus Van den Dikkenber. ,,Dan gaat iedereen op een grote stapel en trekken we lootjes. Dit om alles zo eerlijk mogelijk te houden."

De entreeprijs gaat vijf euro worden, waarvan de helft naar het goede doel gaat. Via Sportservice Veenendaal zal het jeugdsportfonds 50% ontvangen. ,,Op die manier zijn we maatschappelijk betrokken, hebben we hopelijk een mooie wedstrijd en laten we zien dat alles veilig kan. We gaan dit weekend een definitief draaiboek in elkaar zetten en krijgen veel steun van GVVV. Zij zijn, in verband met hun oefen- en competitieprogramma, al verder dan dat wij zijn. Hun input is daarbij erg waardevol." 

In de loop van volgende week hopen beide clubs meer informatie te kunnen geven over de kaartverkoop.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 3 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 12 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23