Ilias Latif (archiefbeeld)
Ilias Latif (archiefbeeld) @tedXmedia

GVVV blijft door zege strijden voor top-4 tweede divisie: ‘De groep is gretig’

Voetbal

VEENENDAAL Op een hobbelig veld en een winderig decor heeft GVVV met 0-1 gewonnen bij HHC Hardenberg. Ilias Latif zorgt na een ruime half uur voor de voorsprong, waarna GVVV vergeet het duel te beslissen. Hardenberg dringt aan in de tweede helft, maar GVVV blijft overeind.

door Rick Praamstra

In de eerste helft is de ploeg van trainer Gery Vink zoals in veel duels dominant, maar weet het dat in de score niet echt uit te buiten. Het doelpunt valt als Quincy Veenhof op het middenveld de bal verovert en Byron Burgering vindt. De flankspeler vindt Latif en de spits rondt af.

In de rust geeft Vink aan zijn spelers mee dat hij verwacht dat Hardenberg ‘vol gas’ gaat spelen. Maar dat lijkt mee te vallen. ,,Het eerste kwartier waren we de bovenliggende partij. We hadden de wind mee en we waren toch wel de baas op het veld.”

VA-BANQUE

In die fase scoren de ‘blauwen’ niet, waarna Hardenberg na een uur het initiatief overneemt en twee grote kansen krijgt. ,,We stonden in die fase niet goed compact en waren slordig”, verklaart Vink de mindere fase. Als Hardenberg va-banque gaat spelen om de gelijkmaker te forceren, is het aan GVVV om te profiteren van de ruimte, maar dat verzuimt het elftal. ,,We hebben dat vaker meegemaakt dat we nalaten om het duel in de slot te gooien door de 2-0 en 3-0 te maken. Daardoor bleef het spannend tot de 95e minuut.”

Vink is desondanks trots op zijn ploeg. ,,Uiteindelijk boek je een prachtige overwinning. Zoveel ploegen winnen hier niet (alleen Katwijk, Scheveningen en Quick Boys gingen GVVV voor RP). Het is een mooie collectieve overwinning.”

GVVV loopt door de zege weg van Hardenberg en doet volop mee voor de top-4. Vink: ,,Ons streven is ook om in de top-4 of top-3 te eindigen. De groep is gretig. Er zijn nog 21 punten te verdelen, we kunnen dus nog zeven keer winnen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 17 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 22 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30