Pepijn van der Wissel.
Pepijn van der Wissel. Pepijn van der Wissel

Pepijn van der Wissel volgt zijn hart en daarin is geen plaats voor voetbal: ‘Ik voelde het verlangen naar meer vrijheid’

Voetbal

VEENENDAAL Het verlangen naar meer vrijheid voor zijn passie, dromen en doelen heeft Pepijn van der Wissel doen besluiten om te stoppen met voetbal bij De Merino’s. Dat zegt De 23-jarige ex-voetballer in een gesprek met RegiosportVeenendaal.nl. Hij heeft nog lang getwijfeld. ,,Het was de moeilijkste beslissing in mijn leven.”

door Rick Praamstra

Al bij DOVO, de club waar hij voetbalde voordat hij in de zomer van 2022 naar De Merino’s vertrok, had Pepijn van der Wissel twijfels over zijn voetballeven. ,,Ik ben toen vanuit het eerste naar het tweede gegaan om het plezier weer terug te vinden en dat lukte ook. Ook toen ik naar De Merino’s ging heb ik gedacht aan stoppen. Maar ik voelde dat ik nog wat te brengen had en lessen te leren. Ik voetbalde ook nog met plezier.”

Halverwege vorig seizoen gaf hij tijdens het trainingskamp in Marbella aan dat hij nog zeker een half jaar wilde voetballen om daarna een beslissing te nemen over zijn voetbaltoekomst. Na ‘constante twijfel’ omdat zijn spel niet leed onder wat er in zijn hoofd borrelde en hij het leuk had met zijn teamgenoten, belde hij na het laatste competitieduel toch met trainer Rob van den Broek om hem te vertellen dat hij er een punt achter zette.

KEUZE MOEILIJKER

De trainer reageerde volgens Van der Wissel ‘gechoqueerd’ en probeerde hem over te halen. ,,Dat maakte mijn keuze alleen maar moeilijker. Het is fijn om te horen als hij zegt dat het team me nodig heeft en dat ik belangrijk ben. Ik snap dat hij het probeerde. Ik begrijp hem ook als hij zegt teleurgesteld te zijn. Als teamgenoot zou ik dat waarschijnlijk ook hebben. Maar aan de andere kant zou ik die keuze ook respecteren. Ik wist dat Rob er zo over dacht, maar toen ik het artikel zo las, dacht ik ook ‘misschien zien anderen mij nu als slecht omdat ik geen respect voor het team heb’. Maar ik weet dat ik er zo niet in sta. Ik heb respect voor de jongens en voel mee met ze.”

Stoppen met voetbal was de moeilijkste beslissing in zijn leven, vertelt de voormalig buitenspeler. ,,Ik neem natuurlijk afscheid van iets wat ik bijna twintig jaar met plezier heb gedaan. Het voelt ook wel dat ik het team in de steek laat. Ik ben juist van het teamgevoel, samen dingen doen en samen ergens aan bouwen. Maar ik sta ook voor het volgen van je hart, je passie en je dromen. Dat was een intern conflict waarbij ik uiteindelijk constateerde dat het een angst is voor wat anderen van mij denken als ik voor mijzelf kies.”

VRIJHEID

Uiteindelijk paste voetbal niet meer in zijn leven. ,,Ik voelde verlangen naar meer vrijheid naar het buitenland, vrijheid doordeweeks en verlangen om mijn passie, dromen en doelen na te jagen. Die vrijheid zit ‘m erin om elke dag te kunnen doen waar mijn hart en mijn lichaam behoefte aan heeft, zonder restricties in budget, tijd en locatie. Om dingen te doen waar ik van houd en waar ik gepassioneerd voor ben. Ik wil helemaal authentiek zijn en dat mensen die waarde ook in mij herkennen.”

Van der Wissel maakt muziek, verkoopt eigen gemaakte kettingen en promoot en verkoopt water-ionisatoren, een apparaat dat water filtert en ioniseert en claimt dat je zo gezondere stoffen je lichaam te krijgen. Het past in de doelen van de ex-Merino’er. ,,Ik richt me nu op zelfontwikkeling en ben ook graag onder mensen die daar ook mee bezig zijn en de diepte in willen gaan.”

Toch zal hij De Merino’s en zijn medespelers missen. ,,Ik heb er heel veel plezier gehad. Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld bij een groep voetballers en mensen. Ik ben er bewust van en werd er altijd bewust van gemaakt dat ik anders was, maar bij De Merino’s werd ik heel warm ontvangen. Iedereen was heel vriendelijk, gezellig en lief.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03