Jasper de Ruiter, Lorenzo Keijman, Tom Verschoor en Melle Prenen (van links naar rechts).
Jasper de Ruiter, Lorenzo Keijman, Tom Verschoor en Melle Prenen (van links naar rechts). VRC

VRC Voetbal Academie maakt doorstart: ‘Fijn dat er een opvolging komt’

Voetbal

VEENENDAAL VRC heeft al jaren een Voetbal Academie voor de jeugd. De afgelopen jaren waren de wekelijkse trainingen en de tweedaagse events van de VRC Voetbal Academie een groot succes. Eind vorig seizoen hebben de drijvende krachten achter de Voetbal Academie, Mark Segers en Jasper de Ruiter, aangegeven te stoppen, in de hoop dat de Voetbal Academie in welke vorm dan ook, een vervolg zal krijgen. En dat is gelukt.

VRC is een samenwerkingsverband aangegaan met BALPRO voor de VRC Voetbal Academie. Door deze samenwerking kan de Voetbal Academie in een nieuw jasje weer van start. ,,VRC en BALPRO delen een gemeenschappelijke visie op voetbal: inzetten op de ontwikkeling van jong talent”, meldt de club. ,,De samenwerking met BALPRO zal deze inzet versterken door de nadruk te leggen op het individu en de ontwikkeling als voetballer.”

ZELFVERTROUWEN EN PLEZIER

Lorenzo Keijman van BALPRO kijkt uit naar de samenwerking met VRC: ,,Wij zijn super trots en blij dat we met de grootste club uit Veenendaal mogen samenwerken. De ervaring leert dat alle spelers die bij ons actief zijn, met heel veel zelfvertrouwen trainen en wedstrijden spelen. Plezier staat voorop en daarbij proberen we elke training weer technische vaardigheden bij te brengen. Wij werken met zo min mogelijk wachtrijen tijdens de oefeningen zodat je weinig stil staat en altijd in beweging bent! Weinig wachtrijen + veel balcontacten = veel leren! Wij hebben enorm veel zin in dit nieuwe avontuur en kunnen niet wachten om te starten zodat we jou en je voetbalvriendjes/vriendinnetjes kunnen zien schitteren op het voetbalveld.”

IETS MOOIS NEERGEZET

De Voetbal Academie blijft van VRC en BALPRO zal onder de vlag van VRC de Voetbal Academie verder voortzetten. Jasper de Ruiter zal vanuit VRC betrokken blijven. Hij zegt: ,,De Voetbal Academie is een begrip geworden binnen VRC met dank aan Kees van Rijswijk en Marcel Hofman die de VRC Voetbalschool hebben opgericht. Ook Robin en Mark Segers, die de Voetbal Academie gemaakt hebben zoals het nu is. Vooral Mark Segers heeft de afgelopen jaren achter de schermen veel werk verricht. Ik ben blij dat ik hier een paar jaar onderdeel van uit heb mogen maken. We hebben iets moois neergezet en ik vind het fijn dat er een opvolging komt.”

ERG BELANGRIJK

Tom Verschoor, bestuurslid Voetbalzaken van VRC, benadrukt het belang van deze nieuwe samenwerking: ,,We zijn zeer blij dat we de Voetbal Academie weer voort kunnen zetten bij VRC. Als bestuur vinden we het erg belangrijk om deze mogelijkheid te bieden aan onze jeugdleden. We zijn de vrijwilligers die voorheen betrokken waren zeer dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren en kijken daarnaast uit naar de samenwerking met BALPRO.”

Praktische informatie over het vervolg van de Voetbal Academie volgt op een later moment. In de meivakantie wordt in ieder geval met een tweedaagse gestart.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03