Figuereido Landman uit Veenendaal: ,,Het was spannend, maar ik was zelfverzekerd en zei tegen mezelf dat ik in het team zou komen. Op het moment dat je het Rico Verhoeven hoort zeggen, dan ben je heel blij.”
Figuereido Landman uit Veenendaal: ,,Het was spannend, maar ik was zelfverzekerd en zei tegen mezelf dat ik in het team zou komen. Op het moment dat je het Rico Verhoeven hoort zeggen, dan ben je heel blij.” Shotbysud

Veenendaler Figuereido Landman strijdt bij Team Rico Verhoeven in Videoland-serie House of Glory om wereldtitelgevecht

Vechtsporten

VEENENDAAL Met zijn uitverkiezing voor Team Rico, in het programma House of Glory dat door Videoland wordt uitgezonden, heeft kickbokser Figuereido Landman uit Veenendaal de uitgelezen mogelijkheid om zijn talent te laten zien. Een programma waar zowel talentvolle als ervaren kickboksers hun krachten meten onder aanvoering van Rico Verhoeven en Badr Hari die het tegen elkaar opnemen zonder dat ze zelf tegenover elkaar in de ring staan. 

Honderden kickboksers meldden zich aan voor het ultieme programma voor talentvolle kickboksers, bij Figuereido Landman ging het iets anders. ,,Nadat ik een partij op Enfusion had gewonnen, met een knock-out na twintig seconden, zei iedereen dat ik me moest aanmelden voor het programma. Ze vonden mijn ‘performance’ wel goed”, geeft de 18-jarige Veenendaler aan die traint bij Team Verhaar in Veenendaal.

(de tekst gaat onder de foto verder)


House of Glory is te streamen via Videoland. - Shotbysud

TEAM RICO

Tijdens de eerste aflevering van het programma, waar kickboks-legendes Rico Verhoeven en Badr Hari het tegen elkaar opnemen en strijden in de rol van coach met beide vijf vechters om de House of GLORY-belt en het wereldtitelgevecht voor hun vechters, mocht Figuereido Landman zijn talent laten zien in onderlinge sparringsessies. Als derde werd hij door Rico Verhoeven gekozen om in Team Rico te komen. ,,Het was spannend, maar ik was zelfverzekerd en zei tegen mezelf dat ik in het team zou komen. Op het moment dat je het Rico Verhoeven hoort zeggen, dan ben je heel blij.”

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: House of Glory/RTL

Een specifieke voorkeur voor Team Badr of Team Rico had hij niet. ,,Ik had het wel leuk gevonden om bij Badr Hari in het team te komen, die heeft toch een beetje dezelfde mentaliteit als ik. Rico Verhoeven is meer van de controle en de tips. Die zegt dat een duel pas beslist is bij de laatste bel. Wat mij betreft is er geen laatste bel. Wanneer ik het in de eerste ronde kan beslissen, dan doe ik liever dat”, geeft Landman lachend aan. 

FIGI BLIJFT FIGI

Het is zodoende wel erg leerzaam voor hem als jongste deelnemer aan het programma. Ondanks dat alle afleveringen al zijn opgenomen, mag Figuereido Landman er niets over zeggen. ,,Dat zijn de afspraken die met RTL zijn gemaakt. Wel kan ik zeggen dat mijn visie op het kickboksen is veranderd door het programma. Ik kan soms best een luilak zijn maar weet dat conditie en discipline ook erg belangrijk zijn. Ik ben een andere vechter dan Rico en wil mijn eigen stijl houden. Figi blijft Figi”, zegt hij zelfverzekerd. ,,Rico houdt ervan om duels op een technische manier te winnen. Ik wil rammen en het laten zien. Ik ben meer van de winst op knock-out dan van het winnen op punten.”

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: House of Glory/RTL

VEEL RESPECT

Rico Verhoeven vraagt echter het maximale van Landman. ,,Ik wil de lat zo hoog mogelijk leggen voor de volgende generatie. Ze moeten rivaliteit voelen en als sportmensen altijd willen winnen. Ik wil doorzettingsvermogen zien en dat ze open staan voor kritiek”, geeft Verhoeven aan. Figuereido Landman is overtuigd van wat hij kan en gelooft in zichzelf. ,,Ik kijk op tegen die andere jongens die meedoen naar aanleiding van wat ze hebben gepresteerd en ik heb veel respect voor Rico Verhoeven en Badr Hari maar heb ook mijn eigen ego. Zij zijn al ouder. Ik ga hetzelfde doen en straks ga ik hetzelfde presteren.” 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: House of Glory/RTL

ALS JE PRAAT KAN JE NIET LUISTEREN

Op de vraag van wat Figuereido Landman is bijgebleven aan het programma, dan noemt hij opvallenderwijs een opmerking van Dennis Krauweel, de coach van Verhoeven. ,,Als je praat dan kan je niet luisteren”, zei hij. ,,Ik heb af en toe best een beetje ADHD en weet wanneer je niet luistert, je ook geen verbetering gaat zien. Ik heb tijdens het programma veel besef opgedaan, dat wanneer ik luister het steeds beter gaat.”

De woorden die Rico Verhoeven uitsprak op het moment dat hij Figuereido Landman in zijn team opnam, die weet hij nog maar al te goed. ,,Deze jongen komt er. Hij heeft veel talent en kan zover komen. Als hij maar blijft doen wat nodig is”, dat zei hij. ,,Ik weet dat kickboksen niet voor iedereen is weggelegd. Een vechtershart dat zit in je, dat kan je niet trainen. Dit is iets wat iedereen wil en ik mag doen. Ik ga dan ook mijn trainingsuren uitbreiden zodat mijn spierconditie toeneemt en ik alle rondes lekker kan blijven gaan. Ik ben in de bloei van mijn leven en sta nog aan het begin van mijn carrière. Ik ben hongerig en ready. De speech van Rico Verhoeven heb ik opgeslagen. Er is werk aan de winkel. Mijn coach, Marcel Verhaar zal er ook blij mee zijn”, geeft Landman aan die ook zijn examenjaar ingaat om zijn havo-diploma te halen aan het CLV in Veenendaal. 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: House of Glory/RTL

SPORTSCHOOL ALS RUSTPUNT

Figuereido Landman, zoon van een Angolees Cubaanse vader en Nederlandse moeder, begon begin 2017 met kickboksen en Muay Thai. ,,Van jongs af aan vond ik vechtsporten al heel vet. Vaak was ik al aan het stoeien met mijn broer of broertje. Als klein jongetje was ik vrij druk, de sport was echt een uitlaatklep en dat is het eigenlijk nog steeds. Ik vind in de sportschool mijn rust en ben dan ook graag bij de sportschool van Team Verhaar. Dat is echt mijn tweede huis.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Figuereido Landman. - Shotbysud

De band die hij heeft met trainer Marcel Verhaar is bijzonder. ,,In 2016 is mijn broertje overleden. In die periode zat ik erg hoog in de emotie. Op straat, vlakbij de sportschool, had ik ruzie gekregen met wat oudere jongens. Marcel Verhaar heeft ons uit elkaar gehaald en mij gevraagd om even tot rust te komen in zijn sportschool. Toen ik daar zat, kwam Marcel met de vraag of ik eens mee wilde trainen. Ik kreeg ‘een gratis maandje’ wat uitgroeide tot maandenlang sporten. Na een half jaar had ik al mijn eerste wedstrijd. Dat duel, tegen een oudere en zwaardere jongen, eindigde onbeslist. Vanaf het eerste moment dat ik in ‘de gym’ kwam, was ik er niet meer weg te slaan.” 

Zo is het nog steeds bij Figuereido Landman die bij Glory het hoogste nastreeft en daar alles voor aan de kant wil zetten. House of Glory is nu te zien bij Videoland.

Bron video: House of Glory/RTL

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen gisteren
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00