Luke Drost Blauwe Band Braziliaans Jiu Jitsu
Luke Drost Blauwe Band Braziliaans Jiu Jitsu Sportschool Herbert

Veenendaler Luke Drost behaalt blauwe band Braziliaans Jiu Jitsu

Vechtsporten

VEENENDAAL Luke Drost uit Veenendaal heeft afgelopen weekend met succes zijn examen afgelegd in het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) en is daarmee bevorderd tot de prestigieuze blauwe band.

Om in aanmerking te komen voor het examen, moest Drost eerst slagen voor het technische examen waarbij zijn kennis van de verschillende technieken en strategieën werd getest. Nadat hij dit met succes had afgerond, werd zijn vaardigheid op de proef gesteld tijdens de zogenaamde survivaltest. Gedurende een intensieve periode van 45 minuten moest de Veenendaler in staat zijn om zichzelf te verdedigen tegen een groep van maar liefst 30 atleten.

UITDAGENDE PROEF

,,De survivaltest is een uitdagende proef waarbij de vaardigheden van de deelnemers tot het uiterste worden gedreven en zodoende de kwaliteit van de BJJ sport te waarborgen. Alleen de echte atleten kunnen slagen. Het vereist werkelijk uitzonderlijk talent om gedurende 45 minuten stand te houden tegen een groep atleten”, aldus Sportschool Herbert, waar Luke Drost traint. 

BELANGRIJKE MIJLPAAL

De sportschool is trots Drost. ,,Luke heeft hard gewerkt om zijn vaardigheden naar een nog hoger niveau te brengen. Het behalen van de blauwe band is een belangrijke mijlpaal in zijn BJJ-carrière en bevestigt zijn bekwaamheid op dit gebied. De prestatie van Luke Drost dient als inspiratie voor andere BJJ-beoefenaars en laat zien dat hard werken en toewijding tot mooie resultaten kunnen leiden.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00