Team Verhaar
Team Verhaar Team Verhaar Kickboxing

Van Gent Finaleweken: Team Verhaar strikes again: Vijf wereldtitels Martial Arts mee naar Veenendaal

Vechtsporten

VEENENDAAL Team Verhaar Kickboxing was gister met 19 vechters aanwezig op het World Open Martial Arts Championship in het Duitse Arnsberg. Rachel Ebben en Cenna Wilschut zijn twee keer wereldkampioen geworden, namelijk zowel in de K1 als in de Muay Thai categorie. De 15-jarige Saverio Landman werd in de K1 wereldkampioen in de leeftijdscategorie 14-17 jaar. Daarnaast werd er vijf keer zilver en acht keer brons gehaald waardoor het een meer dan geslaagd weekend was.

door Job Boers

Het was voor de talentvolle Wilschut haar eerste wereldtitel Muay Thai. ,,Mijn eerste partij was een Muay Thai wedstrijd, dit was nieuw voor mij en anders dan wat ik gewend ben. Toch is mijn eerste wereldtitel Muay Thai een feit en daar ben ik blij mee’’, vertelt de ambitieuze en talentvolle Wilschut.

MOOIE BELEVING

Voor Wilschut was het de eerste keer vechten in Duitsland. Aangezien ze al wist dat het een drukke dag zou worden, heeft ze de avond vooraf samen met Annemarie van Hunnik van Team Verhaar overnacht dichtbij het gala. Tijdens het inweegmoment besloot ze samen met Marcel Verhaar om ook aan de Muay Thai klasse mee te doen. Ze won haar titel op punten waardoor Wilschut terug kijkt op een schitterende dag. ,,Na lang gewacht te hebben moest ik de ring in en na een korte warming up van twee minuten begon mijn finale partij voor de Muay Thai titel. Dit was mijn eerste keer Muay Thai en ik vond het super leuk. Het was wel heel anders met het clinchen waarbij je je tegenstander mag vastgrijpen.’’

‘s Middags stond de K1 finalewedstrijd op het programma nadat ze daarvoor haar teamgenoten aanmoedigde. ,,Ik was blij toen ik me mocht klaar maken voor de K1 wedstrijd. Ondanks de gezonde spanningen had ik er onwijs veel zin in. In vergelijking met de vorige wedstrijd hoefde ik niet á la minute de ring in en kon ik me gelukkig goed voorbereiden.’’

De K1 poule bestond uit drie vechters en nadat Wilschut de wedstrijd van de andere vechters had gezien, wilde ze vanaf de start domineren. ,,Ik had al gezien dat mijn tegenstandster mooie acties maakte in haar eerste partij dus ik wilde vanaf de start laten zien wat ik waard was en haar geen kans geven. Het lukte erg goed om haar niet in de wedstrijd te laten komen waardoor ze al in de eerste ronde op gaf. En daardoor heb ik ook mijn K1 titel gewonnen’’, vertelt de blije Wilschut die benadrukt dat de combinatie mindset en verbinding belangrijke factoren zijn om te presteren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

|Ebben, Annemarie van Hunnik en Wilschut - Team Verhaar Kickboxing

VOL VERTROUWEN

Rachel Ebben startte vol vertrouwen aan het toernooi en ging met een open mindset haar wedstrijden in. Ze kan teren op een geweldige prijzenkast. Mede door het vertrouwen dat ze opgedaan heeft als wereld-, Europees en Nederlands kampioene won ze ook ditmaal in haar categorieën Muay Thai en K1. ,,Ik verwacht eigenlijk nooit dat ik win omdat je vaak niet weet tegen wie je moet vechten op een toernooi. Ik heb wel een open mindset en ik ben ook erg positief. Het is voor mij erg belangrijk om plezier te maken. Ja, dat staat voorop! Tijdens mijn partijen wist ik de controle en het overzicht te houden, de wedstrijden gingen dus zoals ik had verwacht en waardoor heb ik de winst weten te behalen’’, aldus Ebben.

Saverio Landman werd in februari nog Belgisch kampioen en ondanks dat hij aan het begin van de dag nog nerveus was, ebde de spanning weg toen hij aan de wedstrijd begon. Met het vertrouwen van Landman zat het goed waardoor hij een fijne wedstrijd vocht. ,,Vooraf had ik extra op conditie getraind omdat het in deze partijen, naast de techniek, ook om uithoudingsvermogen gaat. Ik wist niet wie mijn tegenstander zou worden maar ik ben de wedstrijd ingegaan zoals ik altijd vecht met mijn eigen stijl. Dat is meestal technisch en met harde stoten op het hoofd, scherpe hoeken geven en met sterke low kicks. Ja, ik ben echt heel blij dat ik gewonnen heb! Ik train nu ongeveer twee jaar bij Verhaar en het is heel erg gemoedelijk. Natuurlijk is het ook hard werken maar iedereen helpt elkaar en het is gezellig. Ik denk dat dat de sleutel tot het ‘Verhaar’ succes is’’, geeft de glimlachende jonge atleet aan die over twee weken zijn volgende wedstrijd heeft in Veenendaal. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Saverio Landman op het podium - Team Verhaar Kickboxing

FAMILIE GEVOEL

Marcel Verhaar zelf kijkt terug op een geslaagd gala in Duitsland en beschrijft het als een topdag die voor herhaling vatbaar is. ,,Ik ben trots op mijn team en de deelnemers. Naast Cenna, Rachel en Saverio hebben alle vechters een mooie prestatie neergezet. Het was voor iedereen die heeft deelgenomen aan het gala een mooie ervaring en een belangrijke les. Elke vechter heeft mij positief doen verbazen, en soms een ‘jury’ ook. Maar goed, het blijft sport. Het was een hectische dag, maar door goede voorbereidingen met het team verliep alles vrij soepel’’, aldus Verhaar.

De atleten uit zijn sportschool rijgen al jaren de prijzen aaneen. Afgelopen weekend was weer een bevestiging dat Verhaar met zijn team ervoor kan zorgen dat de atleten op de best mogelijke manier worden voorbereid. Wilschut weet wat de X-factor is van de gym.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wilfred ter Burg, Marcel Verhaar, Cenne Wilschut en Figuereido Landman - Team Verhaar Kickboxing

,,Ik ben zo blij om zo’n fijn team om me heen te hebben. Marcel kan mij een enorme vertrouwensboost geven en dat heb ik op momenten dat ik moet presteren even nodig. Daarnaast ben ik heel erg blij met de optimale trainingen van Marcel, de krachttrainingen bij NXPT die ik doe onder begeleiding van Jasper Kellerman en de losse spieren door Carina Reijerkerk van MPP. Hierdoor kan ik van mijn lichaam zulke inspanningen vragen. Zonder de begeleiding en steun van de lieve verzorgers Wilfred en Annemarie en natuurlijk alle lieve supporters, die toch even meer dan 200km heen en terug rijden om ons aan te komen moedigen, kan ik, maar ook alle andere teamleden, optimaal presteren. Ja, de hele unieke Gym Verhaar ‘familie’ zorgt ervoor dat iedereen er voor elkaar is en dat is heel erg fijn’’, sluit Wilschut af.

Ebben, Annemarie van Hunnik en Wilschut
Saverio Landman
Wilfred ter Burg, Marcel Verhaar, Wilschut en Figuereido Landman
Ebben en Wilschut
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00