Afbeelding
Henk van de Haar

Dubbele medailleoverwinning voor judoka Henk van de Haar: ‘Van geluk naar knallend succes’

Vechtsporten

VEENENDAAL Als geluk kan je de tweede gouden medaille van Henk van de Haar niet meer bestempelen. De judoka stond afgelopen zaterdag opnieuw op het podium tijdens het Goederaad toernooi in Bodegraven. Een vertrouwen boost bevestigt de Veenendaler: ,,Ik stond weer te knallen als vanouds!”

door Siem van Eck 

,,Ik heb nu weer sinds een tijdje het wedstrijdjudoën opgepakt. Vorig jaar december stond ik voor het eerst weer op de mat tijdens het Frans Odijk judotoernooi in Wijk bij Duurstede. Daar behaalde ik direct mijn eerste gouden plak. Het kwam eigenlijk puur door mijn leerlingen dat het bij me begon te kriebelen. Je staat langs de lijn een beetje te coachen, maar toch wil je zelf ook graag meedoen in het wedstrijdgevoel. Het eerste toernooi viel me, ondanks mijn winst, nog best zwaar. Ik heb dat toernooi vooral gespeeld op talent, maar miste nog het conditionele stukje. Ik had moeite met grip te krijgen op mijn ademhaling. Dat was een aandachtspunt waar ik aan heb gewerkt. Afgelopen zaterdag stond ik in een poule van vier man met aardig wat ervaring. De oudste was 33 jaar oud, en dat merkte je in zijn spel.”

Het was echter geen probleem voor Van de Haar om zijn wedstrijden te winnen: ,,Ik heb alle drie wedstrijden met een volle score, een Ippon, zoals wij dat zeggen in de judowereld, gewonnen. Het geeft vertrouwen zo’n winst. De eerste keer voelde het nog als een gelukje, nu heb ik gewoon heel erg goed gejudood. Ik stond lekker te knallen zoals vanouds!”

Bron video: Henk van de Haar

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45