Quinty Klein Gotink samen met trainer Marcel Verhaar
Quinty Klein Gotink samen met trainer Marcel Verhaar USMF

Sportgala Veenendaal: Quinty Klein Gotink vulde haar prijzenkast met een wereldtitel

Vechtsporten

VEENENDAAL Quinty Klein Gotink vecht al vele jaren als kickbokser haar wedstrijden. De prijzenkast puilt uit. Dit jaar is Quinty wereldkampioen Muaythai geworden. 

Muaythai is een Thaise vorm van kickboksen. De  International Federation of Muaythai Associations (IFMA, aangesloten bij IOC) organiseert elk jaar wereldkampioenschappen in Thailand. Dat is het grootste Muaythaitoernooi ter wereld. Dit toernooi is ook een selectie voor de World Games. 

Klein Gotink zit door haar gewicht in de sterkste poule van haar leeftijd. Haar eerste plek in de klasse 14-15 jaar tot 60 kilogram werd bovendien gehonoreerd met de Outstanding Youth Female Award. Deze award wordt gegeven aan atleten die boven andere uitsteken door gedrag, passie en prestaties. 

In augustus was de Veenendaalse Muaythai-vechter terug in Thailand voor een trainingskamp en wedstrijden. Ze vocht daar een professionele partij tegen een 25-jarige wereldkampioene. Het duel was rechtstreeks op televisie. Klein Gotink vocht prima en liet zien dat zij zich met de beste ter wereld kan en mag meten. Weliswaar verloor de Veenendaalse op punten, maar deze wedstrijd wordt beschouwd als een van haar beste prestaties in Thailand.

Tijdens dat gevecht in Thailand heeft ze door een elleboogstoot een blessure opgelopen. Hierdoor was ze enkele weken uit de running. Trainer Marcel Verhaar houdt de belasting nauwlettend in de gaten, zodat ze zichzelf niet voorbijloopt. Naast het trainen van vechtsporten wordt er ook gewerkt aan haar kracht en snelheid. Ondertussen bereidt Quinty zich voor op haar eindexamen havo.

Het belangrijkste doel in 2023 is dat Quinty Klein Gotink zich via een wereldkampioenschap bij de IFMA plaatst voor de World Games in Chengdu (China) 2025.

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl de komende dagen alle genomineerden.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45