Afbeelding
BDUmedia

Anass Aaras voelt zich na overwinning weer kickbokser: ‘Ik ben mentaal sterk geworden’

Vechtsporten

VEENENDAAL Ein-de-lijk mocht Anass Aaras weer eens de ring in en tijdens zijn wedstrijd bleek andermaal dat de Veenendaler het vechten nog niet verleerd is. De 22-jarige won van Glory-vechter Sabri Ben Henia in de nieuwe competitie genaamd World Fighting League. ,,Het was heerlijk om weer die wedstrijdspanning te voelen. Vergeet niet dat we anderhalf jaar geen duel hebben gevochten...”

door Jeroen van der Veer

Nee, blij werd Aaras er niet van. Zijn hele leven stond jarenlang in het teken van topsport en door de coronacrisis leek dat weg te vallen. Geen motivatie om te trainen, geen wedstrijden en geen spanningen... hij vond het maar saai. Daarom was de 22-jarige ook zo blij dat er een nieuwe competitie werd opgezet met daarin 16 vechters. Zij strijden net als met voetbal in een competitie, waarbij een overwinning goed is voor drie punten. 

Hieraan doen de betere vechters mee, waaronder dus Aaras. De A-klassevechter -het hoogste niveau- stapte dit weekend vol vertrouwen de ring in, ondanks dat hij al een tijd niet had gevochten. ,,Ik ben mentaal zoveel sterker geworden”, aldus de Veenendaler. ,,Ik ben mij meer gaan beseffen hoe mooi deze sport is en wat voor schitterend leven ik eigenlijk heb. Tja, wedstrijdritme? Dat had niemand. Alles lag echt anderhalf jaar stil.”

En toch was hij overtuigd dat hij Ben Henia in Utrecht ging verslaan. Hoe dat kwam? ,,Dat weet ik zelf ook niet, maar voor mij is verliezen geen optie. Hij en ik zijn de ervaren vechters in de groep van 16 en Sabri heeft een contract bij Glory; geen kleine jongen dus. Maar ik zat er direct lekker in en wist hem te verslaan. Heerlijk.”

Toch ging alles anders en vooral de voorbereiding was afwijkend van het ‘oude normaal’. ,,Bij de weging moest ik mij eerst laten testen en in de auto wachten. Pas toen de uitslag negatief was, mocht ik naar binnen. Daar ging we in een bubbel en volgde nog meer testen. Op de wedstrijddag mocht ik pas een uur voor de wedstrijd uit mijn hotelkamer en was ik uit de quarantaine. De organisatie verdient dan ook een groot compliment; want zij hebben er alles aan gedaan om corona buiten de deur te houden.”

Dat betekende ook dat er geen publiek aanwezig was en dat terwijl Aaras normaal gesproken juist een publiekstrekker is. ,,Dat was wennen, maar ik vond het ergens ook wel fijn. Ik kon tijdens het vechten gewoon met mijn coach communiceren en ik voelde dat mensen vanuit thuis meekeken. Het duel kwam namelijk op de televisie en er was Nederlands commentaar. De competitie is dan ook grootst opgezet en de winnaar ervan mag zich wereldkampioen noemen. Daarom is het zo lekker dat ik ben begonnen met een overwinning op een van de betere vechters.”

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 3 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 12 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23