Karin Nieuwenhuijsen
Karin Nieuwenhuijsen Tim Buitenhuis

Sportgala Veenendaal: Karin Nieuwenhuijsen switchte met succes naar duatlon

Triatlon Sportgala Veenendaal

VEENENDAAL De 36-jarige Karin Nieuwenhuijsen is bewegingswetenschapper. Ze werkt als leefstijlcoach bij Active Living. Bovendien is ze duatlonatlete. Dat zorgt er voor dat Karin is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

2023 begon al goed tijdens een tienkilometerloop in Schoorl, waar ze haar persoonlijke record aanscherpte. Het hoogtepunt vierde ze op 8 april bij het Nederlands Kampioenschap Sprint Duatlon in Sittard. Daar werd ze kampioen van Nederland. Later scoorde Karin een tiende plaats individueel op het WK en een vierde plek bij het onderdeel Mixed Relay.

BEKRONING

Het was de bekroning van twee jaar hard werken (vijftien uur trainen per week, naast een fulltime baan) voor de duatlon, een combinatie van wielrennen en hardlopen. Daarvoor was Karin Nieuwenhuijsen vooral op de atletiekbaan te vinden. Blessures zorgden ervoor dat ze steeds vaker de fiets pakte en een duatlonwedstrijdje ‘meepikte’. Dat pakte zo goed uit dat ze daarmee een EK-ticket en zelfs een WK-ticket verdiende. 

WERELDSPELEN

Eind 2021 hoorde ze dat ze zich nog kon kwalificeren voor de Wereldspelen, maar daarvoor nog wat punten nodig had. Om een lang verhaal kort te maken: de punten haalde ze in 2022 in Bahrein door mee te doen aan de open Asian Championships. Daar werd ze zelfs Aziatisch Kampioen. Met de titel en de benodigde punten kwalificeerde ze zich in 2022 voor de Wereldspelen in de USA.

FRANSE COMPETITIE

Omdat duatlonwedstrijden in Nederland schaars zijn, kwam Karin in 2023 uit in een Frans duatlonteam in de sterke Franse competitie. Vier top-acht klasseringen laten zien dat de Veenendaalse Karin Nieuwenhuijsen ook in Frankrijk haar mannetje staat.

Het Sportgala Veenendaal wordt vrijdag 5 januari 2024 gehouden in de Basiliek in Veenendaal. In aanloop naar het gala presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl alle genomineerden in de krant (De Rijnpost editie 20 december) en online op RegiosportVeenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 17 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30