Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. @tedXmedia

Teleurstellend optreden Victor Goené bij World Cup in Marokko

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is afgelopen zondag 41e geworden bij de World Cup triatlon in Tanger, Marokko. Dat was voor hem een teleurstellende resultaat en dat kwam vooral voor het eerste onderdeel.

,,Het was de eerste World Cup ooit in Marokko”, blikt Goené terug. ,,Het zwemmen viel erg tegen, ik kwam niet in het ritme van de golven en was alleen maar aan het vechten tegen de golven. Hierdoor heb ik te veel tijd verloren en kwam ik ver achteraan uit het water.” 

,,Op de fiets heb ik de eerste 10km geen tijd verloren met ons kleine groepje, maar daarna verloren we helaas wel veel tijd. Mijn benen voelden niet super op de fiets, maar met lopen ging het gelijk lekker. Ik kon goed mee met de snellere atleten van mijn groep, maar na 2km toch rustiger moeten gaan lopen wegens oververhitting. Na de waterpost kon ik het tempo weer opschroeven en heb ik weer lekker kunnen lopen. In de laatste 200 meter zat het dicht bij elkaar, dus met een goede sprint kon ik nog twee atleten inhalen.”

Het leverde hem dus de 41e plek op. ,,Ik ben tevreden over het fietsen en lopen, maar het zwemmen was helaas dramatisch en dan is vooraan meedoen niet meer mogelijk. Zaterdag ga ik voor verbetering bij de World Cup in Rome!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen gisteren
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00