Foto uit archief.
Foto uit archief. Triathlon Kitzbuhel

Triatleet Victor Goené na knappe inhaalrace 27e in World Cup Karlovy Vary

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is in het Tsjechische Karlovy Vary 27e geworden bij de World Cup. Een prestatie waar hij heel blij mee is, maar waar het aan het begin zeker niet naar uitzag.

,,De eerste ronde zwemmen begon zeer slecht, na 500 meter lag ik laatste van het veld”, zegt de Veenendaler. ,,Wetende dat ik echt iets moest doen kon ik een knop omzetten en passeerde ik een aantal atleten. Na één ronde lag ik 53e en zette ik nog extra aan om plaatsen te winnen. Zonder het door te hebben haalde ik maar liefst 15 atleten in in deze tweede ronde en kwam ik als 38e uit het water.”

Na een goede wissel naar het fietsen kon hij gelijk in een groepje gekomen. ,,Ik heb goed van voren gereden en efficiënt kunnen rijden. We reden aardig door en zodoende haalden we de groep voor ons bij. Hierdoor zat ik in de groep voor plek 11 bij het ingaan van de laatste twee rondes. Ik begon toen ineens erge dorst te krijgen en heb toen op elk moment dat kon gedronken om uitdroging te voorkomen. Gelukkig ging het dorstige gevoel weg en kon ik met een goed gevoel aan het lopen beginnen.” 

Het afsluitende looponderdeel begon moeizaam, vertelt Goené. ,,De benen voelden nog wel aardig, maar ik besloot om conservatief te beginnen. Hierdoor heb ik veel atleten moeten laten gaan in de eerste kilometer. Even later moest ik extra inhouden, want net als bij het NK OD begon ik kramp te krijgen in mijn buikspieren. Dit goed kunnen managen en na de eerste volle ronde was het weg. Vanaf dit moment samen met de Brit Marcus Dey gelopen en atleten opgeraapt. De laatste ronde kon ik helaas niet met hem mee, maar hield ik goed tempo en pakte ik nog twee atleten. Op deze manier ben ik in drie rondjes van plek 36 naar plek 27 gelopen! Super tevreden met eindelijk een goede race op het internationale circuit!”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45