Afbeelding
Jan van den Brink

Groen licht voor triatlon Veenendaal: zwemmen kan in Surfvijver

Triatlon

VEENENDAAL Het is elk jaar weer een terugkerend item rondom de triatlon van Veenendaal: kan er wel of niet gezwommen worden in de Surfvijver? Ook dit jaar was er weer sprake van blauwalg in het Veenendaalse water, maar er is goed nieuws.

,,We zullen niet ontkennen dat het ieder jaar weer spannend is... Gaan de blauwalgen roet in ons zwemparcours gooien of kunnen we gewoon zwemmen in de Surfvijver”, meldt de organisatie. ,,Gisteren hebben we contact gehad met het waterschap en zij hebben ons gemeld dat het water in de Surfvijver officieel goed en veilig is gekeurd om in te zwemmen.”

Eind juli werd in de plas door het waterschap wel melding gemaakt van blauwalg, maar deze bleek bij nader onderzoek niet giftig te zijn. Het waterschap gaf daarmee het advies dat het water veilig was om te zwemmen.

Ook de lage temperaturen en de regen van de afgelopen weken, waren in het voordeel van de triatlon. ,,Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van de deelnemers voorop. Daarom werd ook in augustus de waterkwaliteit nauwlettend in de gaten gehouden. Met dagelijkse metingen werd gecontroleerd hoe de groei van algen zich ontwikkelde en of de aanwezige algen giftig waren of niet”, laat de organisatie weten. 

,,Uiteindelijk bleek uit de laatste meting dat het water veilig is om in te zwemmen. Hierop hebben waterschap en gemeente goedkeuring gegeven dat de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal zaterdag 26 augustus definitief zal starten in de Surfvijver.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00