Cel Slotboom hoopt na 40 jaar opnieuw de Triathlon Veenendaal te kunnen finishen.
Cel Slotboom hoopt na 40 jaar opnieuw de Triathlon Veenendaal te kunnen finishen. Triathlon Veenendaal

Cel Slotboom doet na 40 jaar weer mee aan Triathlon Veenendaal: ‘Ik hoop dat ik het ga halen’

Triatlon

VEENENDAAL De tweede editie van de Triathlon Veenendaal vond in 1984 plaats. Cel Slotboom weet het nog goed. Hij deed die dag namelijk zijn eerste én laatste triatlon. Tenminste, tot nu toe. Want komende jubileumeditie gaat hij de uitdaging weer aan: veertig jaar na zijn eerste triatlon staat Slotboom op 26 augustus op bijna 80-jarige leeftijd wederom aan de start om in totaal 51 kilometer te zwemmen, fietsen én te lopen.

Hij is een geboren en getogen Veenendaler. Een duursporter bovendien. Met mannen als Henk Uri, Jan van de Pol en Arie Brouwer in zijn kennissenkring, was het dan ook niet zo gek dat Cel Slotboom in 1984 besloot mee te doen aan Triathlon Veenendaal: ,,Ik houd wel van een uitdaging. Alhoewel mijn omgeving mij wel voor gek verklaarde. Die snapten er niks van als ik ’s avonds in het bos ging hardlopen.”

HOOGSTE PODIUM

Dat de triatlonsport toentertijd nog in de kinderschoenen stond, moge duidelijk zijn. Maar als fervent waterpoloër en regelmatige ‘jogger’ zag Slotboom zoiets nieuws wel zitten. Inmiddels verhuisd naar Putten, sloot hij zich aan bij de lokale tourclub om het fietsen beter onder de knie te krijgen en zo belandde hij met die eerste triatlon zelfs op het hoogste podium in zijn leeftijdscategorie. 

PRACHTIGE DAG

,,Een prachtige dag”, aldus Slotboom. Toch heeft het 40 jaar moeten duren voordat hij zou besluiten weer mee te doen. ,,Eerst kwam werk tussendoor. Daarna een nieuwe knie en heup. Maar toen ik zag dat dit jaar de 40e editie zou zijn, dacht ik: Hoe mooi zou het zijn als ik daar weer aan mee zou kunnen doen?”

En zo staat hij 26 augustus -op bijna 80-jarige leeftijd- weer aan de start. Wederom voor de kwart afstand die bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. ,,Of ik het ga halen weet ik niet, maar als dat niet zo is, dan heb ik in ieder geval plezier gehad van de voorbereiding.”

CIRKELTJE ROND

En met die voorbereiding zit het met regelmatig zwemmen, fietsen en sinds kort weer kunnen lopen wel snor. ,,Eigenlijk hoef ik alleen nog maar alle drie de onderdelen aan elkaar te koppelen”, aldus de nuchtere Slotboom. ,,Dan is het cirkeltje letterlijk rond.”

Of er meer concurrentie zal zijn in zijn leeftijdscategorie, weet hij niet. Sowieso zal ditmaal finishen belangrijker zijn dan een podiumplek. Het weerhoudt Slotboom er in ieder geval niet van om er als sportman stiekem toch een droomdoel op na te houden: ,,Ik denk niet dat ik het red, maar áls ik die kwart binnen drie uur zou kunnen volbrengen, dan zou dat wel héél mooi zijn.”

De 40e van Triathlon Veenendaal vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Meer informatie www.triathlonveenendaal.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00