,,Samen gezond en fit zijn. Dat staat voorop bij zowel Prins Petfoods als Triathlon Veenendaal.
,,Samen gezond en fit zijn. Dat staat voorop bij zowel Prins Petfoods als Triathlon Veenendaal." Maarten Kooij

Prins Petfoods en Triathlon Veenendaal samen 100 jaar: ‘Mooi om samen dit feestje te vieren’

Triatlon

VEENENDAAL Het is dit jaar een bijzonder en feestelijk jaar voor zowel Prins Petfoods als Triathlon Veenendaal. Het familiebedrijf en expert in diervoeding bestaat 60 jaar en het grote Veense multi-sportevenement wordt voor de 40e keer gehouden. ,,Samen bestaan we 100 jaar”, aldus Prins Experience directeur Mariska van Gelder. ,,Het is dus prachtig dat wij als hoofdsponsor van Triathlon Veenendaal dit feestje samen kunnen vieren.”

Het is inmiddels het derde jaar dat familiebedrijf Prins Petfoods als hoofdsponsor haar naam verbindt aan de Veenendaalse triatlon. Een samenwerking die goed past binnen de visie van Prins. ,,Als Veenendaalse producent van honderd procent natuurlijke honden- en kattenvoeding, zijn wij dagelijks bezig om de gezondheid en het welzijn van dieren én mensen te verhogen”, aldus Van Gelder. 

PLAATJE COMPLEET

,,Bovendien vinden we het mooi en belangrijk om lokale initiatieven te sponsoren en een bijdrage te kunnen leveren aan maatschappelijke projecten. Dat het in dit geval ook nog eens gaat om een sportief evenement, waarbij -net als bij ons- gezondheid en vitaliteit voorop staat, dat maak het plaatje helemaal compleet.”

PASSIE EN SAAMHORIGHEID

Gezamenlijk zo fit en vitaal mogelijk zijn. Prins Petfoods is er al mee bezig sinds 1963, toen de grootvader van Van Gelder -de heer Verkade- het bedrijf oprichtte. Inmiddels 60 jaar en drie generaties verder voelt Prins voor alle medewerkers een beetje als familie. Een gevoel dat volgens Van Gelder ook is terug te vinden bij Triathlon Veenendaal: ,,Als je alleen al kijkt naar alle trouwe vrijwilligers die soms al jaren bij dit evenement betrokken zijn, dan voel je de passie en saamhorigheid die wij binnen ons bedrijf ook voelen. Bovendien is het ook echt een evenement voor het hele gezin. Zowel jong als oud doet mee of moedigt aan. Dat maakt Triathlon Veenendaal extra bijzonder.”

JUBILEUMFEESTJES

Met twee jubileumfeestjes in het verschiet en de gezamenlijke grote mijlpaal, was het oorspronkelijke plan om dit jaar uit te pakken met een speciale hondentriatlon. ,,Helaas hebben we dat idee moeten laten varen, omdat het niet te voorspellen is wat de temperatuur zal zijn en je met 30 graden natuurlijk geen oververhitte dieren wil riskeren”, zo zegt Van Gelder. ,,Gezondheid staat voorop, ook bij de dieren. Gelukkig zal er op andere vlakken wel uitgepakt worden door de organisatie van Triathlon Veenendaal. En vieren wij zelf het eerste weekend van september ons eigen feestje met een grote open dag.”

Van Gelder kijkt in ieder geval nu al uit naar zaterdag 26 augustus. ,,Dat belooft sowieso een prachtige dag te worden. Daar gaan we samen honderd procent voor!”

De 40e van Triathlon Veenendaal vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Meer informatie en inschrijven via www.triathlonveenendaal.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Triathlon Veenendaal.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00