Het park van VTC
Het park van VTC VTC

Ruime meerderheid VTC-leden stemt voor bouwplannen padelhal; ‘We juichen nog niet te vroeg’

Tennis

VEENENDAAL Vorige week vond er een buitengewone ledenvergadering plaats bij VTC. De vergadering stond in het teken van de beoogde padelhal. Volgens voorzitter Ton van de Ridder waren er 70 leden aanwezig die tijdens de presentatie geïnformeerd werden over het exacte bouwplan van de hal en het financiële plaatje.

door Job Boers

Er is al veel tijd en energie in het plan gestopt, de voorzitter vertelde eerder dat VTC bij de beslissing niet over ‘één nacht ijs gaat’. De bouw van de hal is namelijk ook een gezamenlijk project met de leden gezien de veranderingen die het met zich meebrengt. Na de presentatie bleek uit de stemming dat een ruime meerderheid voor het plan stemde.

,,We hadden een mooie opkomst en we zijn uiteraard blij met het resultaat van de stemming. Van de aanwezigen kregen we terug dat het plan en de doelstellingen goed werden ondersteund met realistische cijfers en verwachtingen. Het was een duidelijk en onderlegd verhaal waarbij voordelen zoals nieuwe impulsen, het bestaansrecht en het sociale aspect als belangrijke aspecten werden genoemd. Daartegenover waren er ook bedenkingen én suggesties over het financiële vlak. Het is fijn dat er op een positieve manier werd meegedacht. Ons uitgangspunt was om zo goed mogelijk te informeren, het ophalen van input én te stemmen over het voorstel. Het was dan ook een constructieve avond’’, aldus Van de Ridder die ook de buurtbewoners via de mail heeft uitgenodigd om bijgepraat te worden over de gang van zaken.

VERVOLGSTAPPEN

Volgens Van de Ridder worden de afwegingen tegen elkaar afgestreept en is de vereniging in de volgende fase aanbeland. Een vervolg pad waarin ook met de gemeente en dus de bewoners gesproken wordt waarbij de financiering een belangrijk aandachtspunt is. Van de Ridder is nog niet in een hosanna stemming daar hij ook realistisch is over de financiële haalbaarheid.

,,We hebben het plan niet rooskleuriger of mooier gemaakt dan dat het is. We hebben juist lager begroot op het aantal speeluren. Ondanks dat een garantiefonds voor iets meer dan de helft van de investering garant staat, blijven er diverse onzekerheden en houden we rekening met alle financiering risico’s. Met de voorlopige goedkeuring vanuit de leden willen we de vergunning graag definitief aanvragen al betrekken we de gemeente ook in de plannen. We juichen nog niet te vroeg, uiteindelijk komt er één vraag terug en dat is; durven we het aan?’’

Als alle plooien zijn glad gestreken en de seinen op groen staan, dan kan het snel gaan met de start van de bouw. Zonder tegenslagen wil VTC zo snel mogelijk, samen met Hardeman als aannemer, de eerste paal in de grond slaan. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan is VTC van plan om de mogelijke bouw naar eind 2024 te verschuiven. De vereniging wil namelijk niet midden in het tennisseizoen starten met de werkzaamheden. Aanstaande donderdag vindt de eerder beloofde buurtbewoners bijeenkomst plaats.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55