Afbeelding
EPA/Christophe Petit Tesson

Van de Zandschulp naar tweede ronde masterstoernooi Parijs-Bercy

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Parijs-Bercy bereikt. De 28-jarige Veenendaler was met 6-4, 7-5 te sterk voor de Fransman Adrian Mannarino.

Van de Zandschulp, die zich via het kwalificatietoernooi had geplaatst voor het hoofdschema, kende in de eerste set een sterke slotfase. De nummer 60 van de wereld won op 4-4 zijn eigen servicegame op love en brak zijn tegenstander in de volgende game om de set te pakken.

Van de Zandschulp trok de goede lijn in het begin van de tweede set door en liep uit naar een 3-1-voorsprong. Mannarino, de mondiale nummer 25, herpakte zich met een break in de vijfde game. Van de Zandschulp herstelde de marge met een break op 4-3 en kon de wedstrijd op zijn eigen service afmaken, maar verloor deze game vervolgens op love (5-4). In een lange elfde game poetste hij vier breakpoints weg om op 6-5 te komen en sloeg toe in de volgende game op zijn tweede matchpoint: 7-5.

Van de Zandschulp speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Amerikaan Tommy Paul en de Fransman Richard Gasquet. Het evenement in Frankrijk is zijn eerste toernooi zonder Sven Groeneveld, die sinds mei zijn coach was. De nummer 2 van Nederland maakt het seizoen af met coach Ronald Hooijer.

Ook captain Paul Haarhuis van het Daviscupteam keek maandag vanaf de tribune toe. Van de Zandschulp is één van de vier spelers die hij selecteerde voor de Daviscup Finals van volgende maand. Na het toernooi in Parijs neemt hij een beslissing over de vijfde speler.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55