Foto uit archief
Foto uit archief Botic van de Zandschulp (instagram)

Tennisser Van de Zandschulp en coach Groeneveld uit elkaar

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp en coach Sven Groeneveld werken niet langer samen. De nummer 65 van de wereld werd sinds mei van dit jaar door Groeneveld begeleid. ,,Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024”, aldus het management van de nummer 2 van Nederland. De 28-jarige Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een wat teleurstellend seizoen. Op geen van de vier grandslamtoernooien kwam hij verder dan de tweede ronde. Hij haalde wel de finale van het graveltoernooi van München. 

Groeneveld (58) was in het verleden ook de coach van onder anderen Maria Sjarapova, Monica Seles en Michael Stich. Sinds Groeneveld de uitdaging aanging met Van de Zandschulp namen de verwachtingen toe.,,Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking”, liet Groeneveld begin mei optekenen.

VOETBLESSURE

De resultaten bleven echter achter en de samenwerking begon met een reeks nederlagen. Van de Zandschulp werd in de eerste weken onder leiding van Groeneveld geplaagd door een voetblessure. ,,We gaan denk ik met elkaar zitten als we weer in Nederland zijn en dan gaan we kijken hoe en wat. Maar het is mijn intentie om door te gaan, al heb ik sinds het begin van onze samenwerking nog niet echt fatsoenlijk kunnen spelen”, zei de Nederlander al na een paar weken, kort nadat hij was uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. Hij verloor in Parijs van de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante. 

Groeneveld ontbrak maandag bij de eersterondepartij van Van de Zandschulp in Basel. Vorige week was de coach er nog wel bij in Antwerpen. 

Het tennisseizoen zit er bijna op. Van de Zandschulp doet namens Nederland in november nog mee aan de Daviscup Finals en speelt daarnaast mogelijk nog één of twee toernooien. Donderdag speelt hij zijn tweede ronde in Basel.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55