Afbeelding
Epa/Tolga Akmen

Van de Zandschulp bereikt tweede ronde tennistoernooi Basel

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De 28-jarige tennisser uit Veenendaal versloeg in de eerste ronde de Spanjaard Roberto Bautista Agut in drie sets: 7-5 6-7 (3) 6-2.

Van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij tussen de als zesde geplaatste Canadees Félix Auger-Aliassime en de Zwitser Leandro Riedi.

TWEEDE KANS RAAK

Van de Zandschulp, de nummer 65 van de wereldranglijst, had via de kwalificaties de eerste ronde van het toernooi in Zwitserland bereikt. Tegen Bautista Agut, de nummer 48 van de ranking, ging het even gelijk op, maar door een matige servicegame liep de Spanjaard uit naar 3-1. Van de Zandschulp brak echter meteen terug en met een tweede break kwam hij zelfs op 5-3. Een game later kon hij serveren voor de set, maar gaf het uit handen. Bautista Agut kwam terug tot 5-5, maar verspeelde ook opnieuw zijn opslag. De tweede kans greep Van de Zandschulp wel: 7-5.

TIEBREAK VERLOREN

Ook in de tweede set kwam Van de Zandschulp een break achter. En ook deze keer werkte hij die achterstand meteen weer weg, vooral met sterk verdedigend spel en goed voetenwerk. Op 5-4 kreeg hij na een dubbele fout een setpoint tegen, maar dat werkte hij weg. In de tiebreak was de 35-jarige Spanjaard echter sterker.

EERSTE MATCHPOINT RAAK

In de derde set herpakte Van de Zandschulp zich. Hij won zijn eigen opslagbeurten en op 3-2 brak hij de service van Bautista Agut door 4 punten op rij te maken. Die marge liet de tennisser zich daarna niet meer afnemen. Op 5-2 benutte hij na ruim 3 uur zijn eerste matchpoint.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00