Voorzitter Ton van de Ridder op het sportpark van VTC.
Voorzitter Ton van de Ridder op het sportpark van VTC. Siem van Eck

VTC heeft vergevorderde plannen voor bouw padelhal in Veenendaal: ‘Ik heb goede hoop dat de hal er komt’

Tennis

VEENENDAAL Tennisvereniging VTC heeft vergevorderde plannen om een padelhal te bouwen op het sportpark. Op een buitengewone ledenvergadering kunnen de leden volgende week stemmen over het plan. ,,Ik heb goede hoop dat de hal er komt”, zegt voorzitter Ton van de Ridder.

door Job Boers

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld in de afgelopen jaren. Voor veel verenigingen was het aanbieden van een volledig aanbod voor bestaande leden, werving van nieuwe leden én het omzetten van meer omzet een belangrijke reden om te beginnen met padel. Zo ook bij tennisvereniging VTC. In 2019 waren ze de eerste Veense club met padelbanen. 

RUIM TIEN VOORSTELLEN

Twee jaar geleden zijn de eerste gesprekken gestart voor een binnenhal en na meerdere afgeslagen voorstellen staat er op 1 november een buitengewone ledenvergadering gepland voor het vraagstuk. Van de Ridder neemt ons mee in de gang van zaken. ,,We zijn er inderdaad al twee jaar mee bezig en er zijn ruim tien voorstellen gepasseerd. Een padelhal levert veel voordelen op en met het huidige voorstel hebben we goede hoop dat de hal er op termijn komt. Ik sluit ook niet mijn ogen voor de tegenargumenten al hebben we met het nieuwe voorstel aan alle voorwaarden gedacht.’’

SAMENSPRAAK MET LEDEN

Het moment van besluitvorming is aangebroken en volgens de voorzitter is het huidige plan haalbaar en een belangrijke stap richting een blijvend mooie toekomst van de vereniging. 

,,Tijdens de vergadering presenteren we de plannen zo concreet mogelijk en lichten we de financiering toe. De impact van het besluit is vrij groot en daarom nemen we alle leden mee in de plannen aangezien het een belangrijke stap is voor de toekomst van de vereniging’’, geeft de voorzitter die al sinds 1991 verbonden is aan VTC aan.

MET DE TIJD MEEGAAN

Belangrijke redenen voor de aanleg van de hal is het sociale aspect en de bestaanszekerheid van de vereniging. Landelijk gezien hebben tennisverenigingen te kampen met teruglopende ledenaantallen. Padel blijkt, in combinatie met tennis, een ideale uitkomst en veel verenigingen hebben de ledenaantallen zien toenemen.

,,Het dalende ledenaantal is een hard gegeven waar wij ook mee te maken hebben. We willen onze leden in hun behoefte voorzien, dus ook de werkende vader of moeder die op specifieke tijden willen spelen. Tennissers blijven altijd, zij het in afgeslankte vorm, waarbij we ook vanwege het sociale aspect deze stap willen zetten. We willen met de tijd meegaan en ook in de wintermaanden padellers de mogelijkheid geven om te spelen.’’

(de tekst gaat onder de foto verder)


Het sportpark van VTC vanuit de lucht. - VTC

GELUIDSOVERLAST

Zoals het plan er nu ligt krijgt de hal, die iets de grond in gaat, drie banen. De hoogte van de hal in het voorstel is voor de gemiddelde recreant voldoende, een belangrijk ander aandachtspunt is de geluidsoverlast. 

,,Landelijk gezien is geluidsoverlast een veelgehoord bezwaar en die standpunten begrijp ik, daar is geen discussie over. In samenwerking met de aannemer hebben we de hal dermate goed geïsoleerd, dat er minimale hinder aan ondervonden kan worden. Wat we niet kunnen voorkomen is dat je de spelers kan horen praten onderweg naar de hal. In het huidige voorstel staat beschreven dat je je eerst bij de exploitant meldt en dan een aantal meter buiten bent. In onze situatie is de looprichting nog geen 10 meter. Ter vergelijking met de eerdere voorstellen, is het een enorme verbetering.’’

FINANCIERING

Het aanleggen van de hal is een behoorlijke investering. VTC heeft ongeveer 520 leden, ,,met een mooie leeftijd-verdeling.” Met het grote aantal padel geïnteresseerden wordt verwacht dat de financiering terugverdiend kan worden. Hieronder ligt een financieel plan wat tijdens de vergadering toegelicht gaat worden.

,,We hoeven niet om de ambitie van VTC heen te draaien. Naast het extra aanbod voor huidige leden, biedt het ons ook extra mogelijkheden voor nieuwe leden én om sponsoren te ondersteunen in hun wens om hun werknemers te laten bewegen. Het is een win-win situatie voor alle betrokkenen waarbij we de beslissing niet alleen als bestuur kunnen maken. Er ligt een prachtig plan, ik heb goede hoop dat de hal er komt’’, sluit Van de Ridder af.

De stemming, onder de alle aanwezige VTC leden, bepaalt uiteindelijk de richting van de vereniging voor de komende jaren. Het bestuur heeft de buurt regelmatig meegenomen in de gang van zaken. Na de ledenvergadering wordt de buurt weer geïnformeerd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55