Afbeelding
Charlotte Grassal

Tennisser Van de Zandschulp kiest voor coach Groeneveld

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft een nieuwe coach gevonden. De Veenendaler, de nummer 29 van de wereld, gaat verder met Sven Groeneveld. Van de Zandschulp beëindigde eerder dit jaar de samenwerking met Peter Lucassen.

Groeneveld is de komende week al mee als coach op het toernooi van Rome. ,,Ik kijk er zeer naar uit om met een internationaal zo ervaren coach als Sven aan de slag te gaan”, liet Van de Zandschulp via zijn management weten. ,,Mijn ambities om door te groeien in het internationale tenniscircuit zijn duidelijk. Met de kennis en kunde van Sven aan boord denk ik dat mijn begeleidingsteam een serieuze kwaliteitsimpuls krijgt.”

Van de Zandschulp werd de afgelopen maanden begeleid door Dennis Sporrel en Paul Haarhuis. ,,Ik bedank ze voor alle support die zij mij hebben geboden in de periode dat ik niet over een vaste trainer/coach kon beschikken.”

Groeneveld was tot eind vorig jaar coach van de Canadese Bianca Andreescu. De Haarlemmer meldde op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Eerder coachte hij onder anderen Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Tommy Haas en Maria Sjarapova.

,,Dat Botic mij persoonlijk belde om te vragen of ik hem wilde gaan begeleiden in deze fase van zijn carrière voelt als een eer”, reageerde Groeneveld op Twitter. ,,Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45