Foto uit archief.
Foto uit archief. Charlotte Grassal

Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp uitgeschakeld in Madrid

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp is niet voorbij de tweede ronde gekomen van het masterstoernooi van Madrid. De tennisser uit Veenendaal verloor zaterdag met 6-2 7-5 van de Russische qualifier Aslan Karatsev. De 27-jarige Van de Zandschulp, die als 23e geplaatst was, stond in de tweede set met 5-3 voor.

Voor Van de Zandschulp was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn verloren finale op het ATP-toernooi van München. In de eindstrijd tegen Holger Rune liet de Nederlander zondag vier matchpoints onbenut.

KWETSBAAR

Karatsev - de nummer 121 van de wereld - maakte het na 1 uur en 34 minuten af op zijn eerste wedstrijdpunt, op de service van Van de Zandschulp. De Nederlander gaf in de laatste game een 40-15-voorsprong uit handen en besloot het duel met een backhand in het net. Vooral op zijn tweede service was Van de Zandschulp kwetsbaar en hij won slechts 37 procent van die punten.

De Nederlander was zonder coach naar Madrid afgereisd en werd bijgestaan door zijn fysiotherapeut. Vorige week trad Paul Haarhuis in München op als coach. Van de Zandschulp verbrak eerder dit jaar de samenwerking met coach Peter Lucassen, maar heeft nog altijd geen opvolger gevonden.

ROME

Van de Zandschulp komt vanaf 10 mei in actie op het masterstoernooi van Rome. Dat toernooi duurt tegenwoordig, net als het toernooi van Madrid, anderhalve week.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45